Društvo arhiva vesti 26.01.2017

Raskinuta privatizacija Radio-televizije Kragujevac

Večernje novosti 26.01.2017
Privatizacija Radio-televizije Kragujevac (RTK) raskinuta je jer kupac nije poštovao obaveze koje je prihvatio ugovorom. KRAGUJEVAC - Privatizacija Radio-televizije Kragujevac (RTK) raskinuta je jer kupac nije poštovao obaveze koje je prihvatio… »

Vesna Ilić Prelić izabrana za predsednicu Ustavnog suda

Blic 26.01.2017
Sudija Ustavnog suda Srbije Vesna Ilić Prelić izabrana je ponovo za predsednicu Ustavnog suda, objavljeno je na sajtu tog suda. Kako se navodi, za tu funkciju Vesnu Ilić Prelić predložilo je četvoro sudija Ustavnog suda uz obrazloženje da bi se… »

Slanje koverata za nagradnu igru koštaće 23 dinara

RTS 26.01.2017
Koverte za slanje računa za nagradnu igru sa fiskalnim računima su besplatne, ali se prilikom njihovog slanja plaća poštarina od 23 dinara, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave. U Ministarstvu kažu da koverata… »

Ledeni dani pred nama, Srbija opet u narandžastom

B92 26.01.2017
U Srbiji će u četvrtak biti hladno, u većem delu maglovito i tmurno, najviša dnevna temperatura od - 4 do 0 stepeni. Ponegde, uglavnom na jugu, moguće je provejavanje slabog snega, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Na višim… »

Srbija članica Eurotransplanta - šta to donosi pacijentima

B92 26.01.2017
Srbija je postala članica "Eurotransplanta". To će nam omogućiti da na evropsku listu budu stavljeni svi pacijenti kojima je hitno potreban organ, ali i da im se transplantacija uradi u nekim od evropskih centara. “Tu sam, nadam se pozivu… »

Šarčević: Predškolsko kao rana pismenost, a ne čuvanje dece u vrtićima

Novi magazin 26.01.2017
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević rekao je danas da će se predškolsko obrazovanje novim zakonskim rešenjima tretirati kao "rana pismenost", a ne kao "čuvanje dece u vrtićima", saopštilo je ministarstvo, nakon… »

Obaveza o vozilima stara osam godina

Danas 26.01.2017
Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je danas da je uvođenje vozila u vojnu evidenciju obaveza prema zakonu koji se u pravnom sistemu Srbije primenjuje od 5. novembra 2009. godine kako bi se efikasnije obezbedilo funkcionisanje vojne, radne i… »

Probijen ledeni čep kod Dalja

RTV 26.01.2017
NOVI SAD - Dva mađarska ledolomca Jektoro VI i Jektoro XI probili su ledeni čep kod Dalja i trenutno Jektoro XI održava probijeni koridor kako bi omogućio nesmetano proticanje leda, navelo je danas Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i… »

Afera Indeks: Trajanje suđenja neizvesno i posle deset godina postupka

Blic 26.01.2017
Sudsko veće u Smederevu je danas u vezi s predmetom korupcije profesora Pravnog fakulteta u Kragujevcu donelo rešenje da se u nastavku dokaznog postupka sagledaju zapisnici o saslušanju osumnjičenih. Predsednica Višeg suda u Smederevu i predsednica… »

U 19 presuda konstatovane povrede Evropske konvencije

Dnevnik 26.01.2017
Iako država Srbija više nije na prvom mestu po broju tužbi koje su njeni građani podneli protiv nje Evrospkom sudu za ljudska prava u Strazburu, u toku prošle godine. taj sud je u 19 svojih odluka, od ukupno 21, našao da je Srbija izvršila najmanje… »