Ekonomija arhiva vesti 26.01.2017

Ljajić: Turizam može da poveže Balkan kao nekad sport

Beta 26.01.2017
Region Zapadnog Balkana nekada je povezivao sport, a sada, zbog populizma i nacionalizma, jedino turizam može da preuzme tu ulogu, rekao je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić. On je na poslovnoj konferenciji u… »

Evro u petak 123,93 dinara

Beta 26.01.2017
Dinar će u petak zadržati približno istu vrednost prema evru kao u četvrtak i zvanični srednji kurs biće 123,9315 dinara, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). Evro je u četvrtak koštao 123,9234 dinara, a Narodna banka Srbije je intervenisala… »

Od Srbije do Slovenije 1,2 milijarde evra

Dnevnik 26.01.2017
Slovenačko-srpska komisija za ekonomsku saradnju zaključila je završavajući dvodnevnu sednicu u Ljubljani, da su trendovi u bilateralnoj trgovini i poslovnoj saradnji ohrabrujući, procenivši da je trgovinska razmena dveju zemalja prošle godine… »

Wall Street: Berze dostigle rekordne nivoe

Gde investirati 26.01.2017
Na Wall Streetu su u sredu indeksi dostigli nove rekordne nivoe, pri čemu se Dow Jones indeks po prvi put u istoriji probio iznad 20.000 bodova, zahvaljujući dobrim poslovnim rezultatima kompanija i odlukama američkog predsednika Donalda Trumpa. Dow… »

Sindikalci smatraju da im je ugrožena aktivnost u Srbiji

Beta 26.01.2017
Rukovodstva Saveza samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost" su danas upozorila na ugrožavanje sindikalnog rada u Srbiji, navodi se u zajedničkom saopštenju. Razmotrili su probleme zbog otkazivanja kolektivnih ugovora… »

Nedimović o PKB: Sve opcije u igri

RTV 26.01.2017
BEOGRAD - Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović izjavio je danas da su sve opcije u igri kada je reč o PKB-u i dodao da zainteresovani investitori do 17. februara treba da dostave pismo o zainteresovanosti sa predlogom… »

Matijević zgradu Jugoeksporta preuređuje u hotel

Beta 26.01.2017
Vlasnik Mesne industrije "Matijević" potvrdio je danas da će 1. februara preuzeti kupljenu poslovnu zgradu nekadašnjeg "Jugoeksporta" na Trgu Republike, u centru Beograda, jer je isplatio celokupnu sumu od 7,3 miliona evra i overio ugovor.   Petar… »

Koliko su realna Trampova obećanja?

Dojče vele 26.01.2017
Novi američki predsednik Donald Tramp želi da u narednoj dekadi stvori 25 miliona novih radnih mesta. To za američke prilike nije ništa neobično, slično je uspevalo i ranije. Ali šta je u Trampovim namerama opasno? Konačno može da se pročita… »

Država paorima pleni zemlju zbog dugova

RTV 26.01.2017
NOVI SAD - Mnogi poljoprivrednici imaju problem sa dugovanjima po osnovu doprinosa za obavezno socijalno osiguranje u koje spada zdravstveno i penzijsko osiguranje. Taj dug poljoprivrednika prema državi dostigao je 90 milijardi i 800 miliona dinara, bez… »

Pametna brojila rešavaju probleme visokih računa

Politika 26.01.2017
EPS bi daljinskim očitavanjem sprečio krađu struje jer bi se iz centrale očitavala potrošnja, a građani više ne bi morali da dolaze na šaltere elektrodistribucija zbog reklamacija. Problem visokih decembarskih računa za struju na koje se do sada… »