Ekonomija arhiva vesti 26.01.2017

Ljajić: Sadašnja ekonomska diplomatija Srbije dala mršave rezultate

Nova ekonomija 26.01.2017
Sadašnji koncept ekonomske diplomatije Srbije doneo je "mršave rezultate", izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić i ukazao da je u proteklih pet godina u te svrhe potrošeno oko devet miliona evra. Ljajić je u… »

Evro u petak 123,93 dinara

Beta 26.01.2017
Dinar će u petak zadržati približno istu vrednost prema evru kao u četvrtak i zvanični srednji kurs biće 123,9315 dinara, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). Evro je u četvrtak koštao 123,9234 dinara, a Narodna banka Srbije je intervenisala… »

Robna razmjena Srbije i Slovenije prešla milijardu eura

SEEbiz 26.01.2017
LJUBLJANA - Slovensko-srbijanska komisija za ekonomsku suradnju zaključila je u četvrtak, završavajući dvodnevnu sjednicu u Ljubljani, da su trendovi u bilateralnoj trgovini i poslovnoj suradnji ohrabrujući, procijenivši da je trgovinska razmjena… »

Azijska tržišta: Nastavak rasta indeksa

SEEbiz 26.01.2017
TOKIO - Na azijskim burzama u četvrtak su cijene dionica dosegnule najviše razine u tri i pol mjeseca, zahvaljujući rekordima na Wall Streetu, dok je dolar pod pritiskom protekcionističkih najava predsjednika SAD-a Donalda Trumpa. Na Tokijskoj je… »

Sastanak rukovodstva SSSS i UGS

RTS 26.01.2017
Rukovodstva dva vodeća sindikata u Srbiji, Saveza samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost", razgovarali su danas, saopšteno je iz dva sindikata. Razgovaralo se, kako se navodi, o problemima nastalim otkazivanjem… »

Nedimović o PKB: Sve opcije u igri

RTV 26.01.2017
BEOGRAD - Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović izjavio je danas da su sve opcije u igri kada je reč o PKB-u i dodao da zainteresovani investitori do 17. februara treba da dostave pismo o zainteresovanosti sa predlogom… »

Matijević od 1. februara preuzima zgradu bivšeg Jugoeksporta

Nova ekonomija 26.01.2017
Vlasnik Mesne industrije Matijević potvrdio je danas da će 1. februara preuzeti kupljenu poslovnu zgradu nekadašnjeg "Jugoeksporta" na Trgu Republike, u centru Beograda, jer je isplatio celokupnu sumu od 7,3 miliona evra i overio ugovor. Petar… »

Koliko su realna Trampova obećanja?

Dojče vele 26.01.2017
Novi američki predsednik Donald Tramp želi da u narednoj dekadi stvori 25 miliona novih radnih mesta. To za američke prilike nije ništa neobično, slično je uspevalo i ranije. Ali šta je u Trampovim namerama opasno? Konačno može da se pročita… »

Ode njiva zbog penzije

Večernje novosti 26.01.2017
Počela prinudna naplata poljoprivrednicima koji nisu na vreme platili doprinose. Dugovi dostigli 90,8 miliona. U 2016. doneto 31 rešenje o prinudnoj naplati. ZBOG duga za doprinose i obavezno socijalno osiguranje, koji je dostigao 90,8 miliona dinara… »

Pametna brojila rešavaju probleme visokih računa

Politika 26.01.2017
EPS bi daljinskim očitavanjem sprečio krađu struje jer bi se iz centrale očitavala potrošnja, a građani više ne bi morali da dolaze na šaltere elektrodistribucija zbog reklamacija. Problem visokih decembarskih računa za struju na koje se do sada… »