Izvor: Blic arhiva vesti 26.01.2017

Vučić u Minsku: "Razgovarali smo o kupovini lovačkih aviona i otvaranju zajedničke fabrike za proizvodnju oružja"

Blic 26.01.2017
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Minsku sa predsednikom Vlade Belorusije Andrejem Kobjakovim o bilateralnim odnosima i jačanju ekonomske saradnje, a kako je rekao, razgovaralo se i o nabavci veoma moćnih sistema za odbranu… »

Brat državnog sekretara diluje heroin: Preprodaju droge ugovarao sa kosovske mreže

Blic 26.01.2017
Marko Jablanović, brat državnog sekretara u Ministarstvu za rad Aleksandra Jablanovića, koji je uhapšen zbog dilovanja droge, preprodaju je ugovarao sa kosovske mreže 049, saznaje "Blic". Nakon teksta u "Blicu", u kome je otkriveno da je Marko… »

Novo "ne" trampu: Meksički predsednik otkazao put u Vašington

Blic 26.01.2017
Meksički predsednik Enrike Penja Nijeto otkazao je put u Vašington, gde je sledeće nedelje trebalo da se susretne sa američkim predsednikom Donaldom Trampom. Penja Nijeto je time preduhitrio Trampa koji je naveo da je, ako Meksiko odbije da plati zid… »

Ilić: Jovanović je isključen iz stranke; Jovanović: Nisam obavešten

Blic 26.01.2017
Lider Nove Srbije (NS) Velimir Ilić izjavio je danas da je potpredsednik NS Dragan Jovanović isključen iz te stranke zbog, kako je naveo, ponašanja koje je suprotno odlukama Predsedništva i Izvršnog odbora. Ilić tvrdi da je Jovanović "bio na… »

AMSS: Sumaglica smanjuje vidljivost, opasnost od poledice

Blic 26.01.2017
Sumaglica ove večeri smanjuje vidljivost u većem delu Srbije, a slab sneg pada na području Kraljeva, Kragujevca, Ćuprije i Sjenice, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Na autoputevima, kao i na putevima u nižim predelima vozače očekuje dobra… »

Ruski muftija Olbrajtovoj: Sa verom se ne šali

Blic 26.01.2017
Zamenik predsednika ruskog Saveta muftija Rušen Abjasov rekao je danas da se sa verom ne treba šaliti, a povodom izjave bivše državne sekretarke Medlin Olbrajt da je spremna da pređe u islam kao odgovor na migrantsku politiku novog predsednika SAD… »

Mur: Sudbina stranih sudija u rukama domaćih lidera

Blic 26.01.2017
Šef Misije OEBS u BiH Džonatan Mur rekao je danas da je učešće stranih sudija u Ustavnom sudu BiH pitanje za domaće lidere u BiH. - Učešće međunarodnih sudija nije pitanje za OEBS i međunarodnu zajednicu nego za domaće lidere - rekao je Mur u… »

Raskinuta privatizacija Radio-televizije Kragujevac

Blic 26.01.2017
Privatizacija Radio-televizije Kragujevac (RTK) raskinuta je jer kupac nije poštovao obaveze koje je prihvatio ugovorom, saopšteno je danas. Kako se navodi u saopštenju koje je Ministarstvo privrede dostavilo Sindikatu RTK, Komisija za kontrolu… »

Tači: Priština spremna da intezivira dijalog sa Beogradom

Blic 26.01.2017
Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da je u nastavku dijaloga Beograda i Prištine, u utorak u Briselu, izražena spremnost obe strane da se sastanci na visokom političkom niovu intenziviraju, te da je kosovska strana izrazila spremnost da tome… »

Izvučena poslednja tela u: snežnoj lavini u Italiji poginulo 29 osoba

Blic 26.01.2017
Broj poginulih u ruševinama hotela "Rigopiano" u središnjoj Italiji, na koji se sručila snežna lavine prošle nedelje dostigao je 29, nakon što su poslednja tela izvučena iz hotela, saopštili su danas vatrogasci. Kako prenosi AP, vatrogasci su… »