Izvor: Blic/Balkan arhiva vesti 26.01.2017

Hladnoća odnela još jedan život: Pronađeno telo muškarca u Šipovu

Blic 26.01.2017
Beživotno telo Bože Tešića (68) pronađeno je juče oko 8.05 časova na lokalnom putu u selu Pribeljci u opštini Šipovo. U prisustvu dežurnog mrtvozornika utvrđeno je da je smrt prouzrokovana niskim temperaturama. Ekstremna hladnoća već je… »

Bileća: Uhapšene tri osobe u vezi sa ubistvom Petra Bajčetića

Blic 26.01.2017
Tri osobe iz Bileće uhapšene su zbog sumnje da imaju veze sa ubistvom Petra Bajčetića koje se dogodilo 19. septembra prošle godine u ovom gradu. - Službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS jutros su na području opštine Bileća… »

Crnadak - Kurc: Cilj sticanje statusa kandidata za EU do kraja godine

Blic 26.01.2017
Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je u Beču da je BiH opredeljena za evropske integracije i istakao da je novi cilj sticanje statusa kandidata za EU do kraja ove godine. Crnadak je, u razgovoru sa austrijskim ministrom za Evropu… »

Samoubistvo u Kozarskoj Dubici: Starac popio sirćetnu kiselinu

Blic 26.01.2017
Starac inicijala O.M. (77) iz sela Međuvode u Kozarskoj Dubici je izvršio je samoubistvo popivši sirćetnu kiselinu. Njegovo telo je u njegovoj porodičnoj kući pronašao komšija koji je i pozvao policiju. Na licu mesta izvršen je uviđaj kojem je… »

Novi Grad: Tri osobe uhapšene u akciji "Maratonac"

Blic 26.01.2017
Pripadnici Centra javne bezbednosti /CJB/ Prijedor uhapsili su u akciji "Maratonac" tri osobe osumnjičene za više krivičnih dela, saopšteno je danas iz ovog centra. Reč je o osobama čiji su inicijali M.L, D.Ć. i D.T, a policija je tokom pretresa… »

Novi rekord prodaje: BiH izvezla oružje vredno stotine miliona evra od Nemačke do Svazilenda

Blic 26.01.2017
Bosna i Hercegovina izdala je 228 dozvola za izvoz naoružanja i vojne opreme. Vrednost roba na dozvolama u 2016. iznosi nešto više od 305 miliona evra. Većina roba za koje je dozvola izdata nisu izvezene iz Bosne i Hercegovine, a koliko je oružja… »

Klijenti Bobar banke nemoćni, krediti "preko noći" dospevaju na naplatu

Blic 26.01.2017
Bobar banka ide u stečaj, odlučio je sud, a ova vest alarmirala je klijente koji i dalje vraćaju kredite u ovoj banci. Oni sa zebnjom očekuju informaciju stečajnih organa o tome da li će svi krediti dospeti na naplatu, s obzirom na to da Zakon o… »

Kobna trpeza: Zaraženim kobasicama počastili goste

Blic 26.01.2017
Članovi jedne bratunačke porodice, njihova rodbina i komšije jeli su meso zaraženo trihinelom posle čega je obolelo njih devetoro, a sumnja se da ima još zaraženih među kojima je i jedno dete. Slavlje koje je organizovala jedna porodica priselo je… »

Litvanci umakli pravdi: Spremna optužnica za prevaru tešku 56 miliona km

Blic 26.01.2017
Optužnica u predmetu Balkan Investment banka u završnoj je fazi i biće prosleđena banjalučkom Okružnom sudu u narednima danima, saznaje “EuroBlic”. Izvor “EuroBlica” blizak pravosuđu RS objasnio je da će na optužnici Republičkog… »

Direktor kompanije iz Prijedora: „Arselor Mital“ je prvi na listi kupaca akcija „Ljubije“

Blic 26.01.2017
„Arselor Mital“ dao je poslednju ponudu za kupovinu državnih akcija Rudnika železne rude Ljubija i definitivno želimo odgovor Vlade RS na tu ponudu, izjavio je za „EuroBlic“ direktor ove kompanije iz Prijedora, Mladen Jelača. Dodaje da podela… »