Izvor: Danas arhiva vesti 26.01.2017

Sestre Vilijams nakon 14 godina u finalu AO

Danas 26.01.2017
Sestre Serena i Venus Vilijams plasirale su se u finale Otvorenog prvenstva Australije u u Melburnu u konkurenciji singlova. Druga teniserka sveta Serena Vilijams je za 50 minuta pobedila 79. na WTA listi Mirjanu Lučić-Baroni sa 6:2, 6:1. To je bilo… »

Srbija i Belorusija otvorene za saradnju

Danas 26.01.2017
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić započeo je dvodnevnu posetu Belorusiji susretom sa predsednikom Vlade Republike Belorusije Andrejem Kobjakovim sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i jačanju ekonomske saradnje. Premijer Vučić je… »

Jablanović podneo ostavku

Danas 26.01.2017
Državni sekretar u Ministarstvu za rad Aleksandar Jablanović podneo je ostavku zbog zloupotrebe službenog automobila. Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je da je prihvatio ostavku Jablanovića i dodao da u tom ministarstvu nema zaštićenih… »

Lončar objasnio fotografije i kako su dospele do Ilića

Danas 26.01.2017
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar objasnio da su fotografije sa Dušanom Spasojevićem nastala posle operacije njegovog oca. Lončar kaže da su ga pozvali da se, kako kaže, upozna sa najpoznatijim političarem sa vlasti. Velimir Ilić je do fotografija… »

Olbrajtova spremna da postane muslimanka

Danas 26.01.2017
Bivša državna sekretarka SAD Medlin Olbrajt je spremna da se registruje kao muslimanka iz solidarnosti sa migrantima, prenosi Sputnjik pozivajući se na izjave koje je Olbrajt ostavila na društvenoj mreži Tviter. Ona je to izjavila zbog namere… »

Vučić: Tačijeva izjava dokaz da ne mogu da održe reč

Danas 26.01.2017
Izjava kosovskog predsednika Hašima Tačija nakon dijaloga u Briselu pokazuje da Priština nije voljna ili sposobna da održi svoju reč duže od dva minuta, izjavio je Srbije Aleksandar Vučić u telefonskoj izjavi za evropsko izdanje portala… »

Pronađena sva tela iz italijanskog hotela

Danas 26.01.2017
Ukupan broj poginulih u hotelu u centralnoj Italiji koji je srušila lavina porastao je na 29 pošto su italijanske spasilačke službe pronašle tela svih osoba nestalih nakon nesreće, objavili su u danas lokalni mediji. Kako prenosi Hina, jedanaest je… »

Tasovac ponovo na čelu Filharmonije

Danas 26.01.2017
Ivan Tasovac je na sednici Vlade Srbije imenovan za direktora Beogradske filharmonije, i tako ponovo došao na čelo ove institucije čiji je prvi čovek bio od 2001. do 2013. godine. Posle sprovedenog konkursa u novembru 2016. godine, Upravni odbor… »

Ljajić: Ekonomska diplomatija donela "mršave rezultate"

Danas 26.01.2017
Sadašnji koncept ekonomske diplomatije Srbije doneo je "mršave rezultate", izjavio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić i ukazao da je u proteklih pet godina u te svrhe potrošeno oko devet miliona evra. Ljajić je… »

Vesna Ilić Prelić opet na čelu Ustavnog suda

Danas 25.01.2017
Sutkinja Vesna Ilić Prelić, izabrana je na današnjoj sednici Ustavnog suda Srbije za predsednika. Ona će se na tom mestu nalaziti sve do 2020. godine. Inače, Ilić Prelić je i u prethodne tri godine bila na čelu najvišeg suda u zemlji. Rođena je… »