Izvor: Danas/Društvo arhiva vesti 26.01.2017

Vesna Ilić Prelić opet na čelu Ustavnog suda

Danas 25.01.2017
Sutkinja Vesna Ilić Prelić, izabrana je na današnjoj sednici Ustavnog suda Srbije za predsednika. Ona će se na tom mestu nalaziti sve do 2020. godine. Inače, Ilić Prelić je i u prethodne tri godine bila na čelu najvišeg suda u zemlji. Rođena je… »

Srbija primljena u Eurotransplant, lakše do transplantacije

Danas 25.01.2017
Srbija je primljena u organizaciju Evrotransplant, odlučio je jednoglasno Bord Evrotransplanta, što znači da će građanima, kojima je potrebna transplantacija, biti dostupniji organi. Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar rekao je za RTS da ova… »

Obaveza o vozilima stara osam godina

Danas 26.01.2017
Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je danas da je uvođenje vozila u vojnu evidenciju obaveza prema zakonu koji se u pravnom sistemu Srbije primenjuje od 5. novembra 2009. godine kako bi se efikasnije obezbedilo funkcionisanje vojne, radne i… »

Lončar nedostojan za ministra

Danas 26.01.2017
* Milenović:Neraskidive veze organizovanog kriminala i vlasti zbog nerada tužilaštva * Bakić: Jedino pitanje je koliko je duboka veza između politike i kriminala * Pešić: Krajnje je vreme da se otvori istraga. Fotografija na kojoj zajednički… »

Izopštili crnogorski jezik

Danas 26.01.2017
Crnogorska partija saopštila je danas da je opština Mali Iđoš raspisala konkurs za dodelu sredstava za finansiranje udruženja i konkurs za dodelu sredstava za finansiranje programa iz oblasti kulture u 2017. godini, da su objavljeni na srpskom i… »

Ministarstvo potvrdilo ptičji grip

Danas 26.01.2017
Ministarstvo poljoprivrede potvrdilo je za Danas pojavu bolesti ptičjeg gripa kod uginulih labudova u Zrenjaninu i na području srednjeg Banata, kod Botoša. U centru Zrenjanina, na gradskom jezeru pronađen je jedan uginuli divlji labud a kod Botoša… »

NUNS i NDNV: Nekorektan odnos Vučića prema N1

Danas 26.01.2017
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) danas u saopštenju "najoštrije protestuju zbog veoma nekorektnog odnosa premijera Aleksandra Vučića prema televiziji N1". U zajedničkom saopštenju NUNS i NDNV… »

SNS: Ostavke u Vrbasu i Odžacima

Danas 26.01.2017
Predsednik opštine Vrbas Milan Glušac i predsednik opštine Odžaci Dušan Marijan podneli su danas ostavke, a glavni razlog je ušteda u budžetu koja će se dobiti spajanjem lokalnih i predsedničkih izbora, saopštila je Srpska napredna stranka za… »

Kuburović: Uspešno sa USAID

Danas 26.01.2017
Ministarka pravde Nela Kuburović razgovarala je danas sa direktorkom USAID u Srbiji Azom El-Abd o nastavku saradnje i novim zajedničkim projektima, uz saglasnost da je dosadašnja saradnja bila veoma uspešna i da je najbolji primer za to USAID Projekat… »

Velja Velji oči ne vadi

Danas 26.01.2017
Sve je urađeno po sistemu: vrana vrani oči ne vadi sve dok vranu ne zavrnu za poziciju direktora javnog preduzeća. Mi smo povezali neka lica sa nekim prostorima, neka lica sa nekim predmetima, neka lica smo povezali sa drugim licima koja su bila… »