Izvor: Danas/Kultura arhiva vesti 26.01.2017

Tasovac ponovo na čelu Filharmonije

Danas 26.01.2017
Ivan Tasovac je na sednici Vlade Srbije imenovan za direktora Beogradske filharmonije, i tako ponovo došao na čelo ove institucije čiji je prvi čovek bio od 2001. do 2013. godine. Posle sprovedenog konkursa u novembru 2016. godine, Upravni odbor… »

Premijerno prikazan "La la land" kao najava 45. FEST

Danas 26.01.2017
Mesec dana pred najveći beogradski filmski festival sinoć je premijerno prikazan film američkog reditelja Demijana Čazela "La La Land". Ovo izuzetno uspešno ostvarenje odnelo je čak sedam Zlatnih globusa, a pre svega dva dana nominovano je za… »

Nigde se javno ne govori da su deca građani drugog reda

Danas 26.01.2017
Umesto dečije pameti na ovome svetu uglavnom vlada glupost odraslih. * Stručnjaci za jezik su vrlo ozbiljni odrasli koje naprosto ne razumem niti imam preveliku želju da shvatim način na koji kroje jezičnu politiku. Verujem u ravnopravnost dece i… »

Bots and Bits – Izložba minijaturnih skulptura

Danas 26.01.2017
U Velikoj galeriji Kulturnog centra Grad biće postavljena nesvakidašnja izložba pod nazivom Bots and Bits, autora koji se predstavlja pod pseudonimom Ko Ra. Otvaranje izložbe je zakazano za 30. januar u 20 časova. Iza pseudonima Ko Ra krije se… »

Filmski vodič od 26. januara do 1. februara

Danas 26.01.2017
List Danas izdvaja za ljubitelje filma šta se očekuje u narednih sedam dana na filmskim platnima. Svakog četvrtka donosimo nove preporuke. Od 26. do 29. januara u Maloj sali Doma kulture „Studentski grad“ biće održan Festival indijskog filma… »

Leonardo IoT iz SAP-a

Danas 26.01.2017
SAP je predstavio novi program za Internet of Things (IoT) inovativni portfolio pod imenom SAP Leonardo. Nazvan je po čuvenoj statui nastaloj u doba najvećih naučnih otkrića. Program ima za cilj da pomogne korisnicima u povezivanju pametnih uređaja… »

Otvorena izložba Energetske strukture u Smederevu

Danas 25.01.2017
U Gradskoj galeriji savremene umetnosti Smederevo u večeras je otvorena izložba Energetske strukture, autora Aleksandra Lazara i Milana Bulatovića i trajaće do 13. februara. Umetnici, doktoranti umetničkih studija grafike na Fakultetu likovnih… »

Srpsko-hrvatsko / hrvatsko-srpsko jezičko bogatstvo

Danas 25.01.2017
Povodom četrdeset godina stvaralačkog rada pozorišnog reditelja i pisca Gradimira Gojera u Centru za kulturnu dekontaminaciju predstavljene su njegove nove knjige "Summa theatralica" i "Pjesni iz Vallarse". Na promociji su govorili dramaturškinja… »

Tragikomedije našeg vremena

Danas 25.01.2017
Na ovogodišnjem festivalu Dani komedije, koji će tradicionalno biti održani od 20. do 27. marta u Jagodini, najviše će biti dela srpskih autora: čak šest komada napisali su domaći pisci i sve su praizvedbe. To su tekstovi autora različitih… »

Stanje stvari i psihološki realizam

Danas 25.01.2017
Novo doba, pisac Vuk Bošković, reditelj Dino Mustafić; Bitef teatar, Beograd, i ArtHub, Sarajevo. "Novo doba", u režiji Dine Mustafića, pre svega je predstava glumačkih bravura. Mirjana Karanović, Boris Isaković i Ermin Bravo briljiraju. Njihove… »