Izvor: Danas/Politika arhiva vesti 26.01.2017

Srbija i Belorusija otvorene za saradnju

Danas 26.01.2017
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić započeo je dvodnevnu posetu Belorusiji susretom sa predsednikom Vlade Republike Belorusije Andrejem Kobjakovim sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i jačanju ekonomske saradnje. Premijer Vučić je… »

Jablanović podneo ostavku

Danas 26.01.2017
Državni sekretar u Ministarstvu za rad Aleksandar Jablanović podneo je ostavku zbog zloupotrebe službenog automobila. Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je da je prihvatio ostavku Jablanovića i dodao da u tom ministarstvu nema zaštićenih… »

Lončar objasnio fotografije i kako su dospele do Ilića

Danas 26.01.2017
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar objasnio da su fotografije sa Dušanom Spasojevićem nastala posle operacije njegovog oca. Lončar kaže da su ga pozvali da se, kako kaže, upozna sa najpoznatijim političarem sa vlasti. Velimir Ilić je do fotografija… »

Vučić: Tačijeva izjava dokaz da ne mogu da održe reč

Danas 26.01.2017
Izjava kosovskog predsednika Hašima Tačija nakon dijaloga u Briselu pokazuje da Priština nije voljna ili sposobna da održi svoju reč duže od dva minuta, izjavio je Srbije Aleksandar Vučić u telefonskoj izjavi za evropsko izdanje portala… »

Nikolić predočio prednost Srbije za ulaganja

Danas 26.01.2017
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se danas, tokom dvodnevne državne posete Portugaliji, sa predsednikom Vlade Antoniom Kostom i informisao ga o mnogim prednostima Srbije za investicije iz Portugalije. Kako je saopštila pres služba predsednika… »

Dačić: Haradinaj test za Evropu

Danas 26.01.2017
Ne odustajemo od krivičnog procesuiranja i optužbi protiv odgovornih za ratne zločine, rekao je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, po obilasku Spomen sobe "Kosmetske žrtve", koju je otvorilo Udruženje porodica kidnapovanih i… »

Spasojević sa Ciprasom uoči posete Srbiji

Danas 26.01.2017
Ambasador Srbije u Atini Dušan Spasojević susreo se danas sa predsednikom Vlade Grčke Aleksisom Ciprasom. Sastanak se desio neposredno pre prve zvanične posete premijera Ciprasa Srbiji. U otvorenom i srdačnom razgovoru ambasador Spoasojević je… »

EPP: SNS da se ogradi od Šljivančanina

Danas 26.01.2017
Iz Evropske narodne partije, čiji je Srpska napredna stranka pridruženi član, poručili su da SNS mora da se ogradi od ličnosti kao što je osuđenik za ratne zločine Veselin Šljivančanin. Srpska napredna stranka je, podsetimo, prošle nedelje u… »

Protest Radija 021 zbog presuda

Danas 26.01.2017
Redakcija Radija 021 iz Novog Sada protestovala je danas zbog presuda protiv tog medija i ocenila da sudovi kao da sude s ciljem da "utihne ono malo preostalih lokalnih medija koji se još uvek bave svojim poslom, onih koji su opstali u ovom medijskom… »

KRIK: Deset meseci čekaju MUP

Danas 26.01.2017
Ministarstvo unutrašnjih poslova deset meseci novinarima Mreže za istraživanje kriminala i korupcije ne dostavlja zapisnik o saslušanju ministra zdravlja Zlatibora Lončara i ostala dokumenta nastala tokom ispitivanja njegovih veza sa zemunskim… »