Izvor: Danas/Svet arhiva vesti 26.01.2017

Olbrajtova spremna da postane muslimanka

Danas 26.01.2017
Bivša državna sekretarka SAD Medlin Olbrajt je spremna da se registruje kao muslimanka iz solidarnosti sa migrantima, prenosi Sputnjik pozivajući se na izjave koje je Olbrajt ostavila na društvenoj mreži Tviter. Ona je to izjavila zbog namere… »

Pronađena sva tela iz italijanskog hotela

Danas 26.01.2017
Ukupan broj poginulih u hotelu u centralnoj Italiji koji je srušila lavina porastao je na 29 pošto su italijanske spasilačke službe pronašle tela svih osoba nestalih nakon nesreće, objavili su u danas lokalni mediji. Kako prenosi Hina, jedanaest je… »

Tramp naredio izgradnju zida na granici s Meksikom

Danas 25.01.2017
* Tramp je u međuvremenu obećao "veliku istragu o krađi glasova" * LAVROV: Moskva nema "nikakve iluzije" da loši odnosi sa SAD mogu brzo da se poboljšaju. Predsednik SAD Donald Tramp potpisao je naređenje o izgradnji zida na granici sa Meksikom. On… »

Plenković: Osuditi ustaški režim

Danas 26.01.2017
Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da se Hrvatska mora odrediti prema prošlosti i jasno osuditi ustaški režim, ali i analizirati sve što se dogodilo nakon 1945. godine. Za nas je to temelj moderne Hrvatske države. Ta pitanja se… »

Sve više "građana rajha"

Danas 26.01.2017
Samo u Bavarskoj navodno ima više od 340 naoružanih desničarskih ekstremista. Takozvani građani rajha - osobe u Nemačkoj koje ne prihvataju demokratsku državu ustanovljenu posle sloma nacističke diktature - naprasno su izbili u prvi plan, piše… »

KK Crvena zvezda: Apel za pristojnost

Danas 26.01.2017
Košarkaški klub Crvena zvezda mts apelovao je danas na navijače da, bez obzira na to kako bude tekla utakmica sa Panatinaikosom, bodre svoj tim i ne ubacuju nikakve predmete u teren. U saopštenju se ukazuje da su takvi ispadi naneli štetu klubu koji… »

Bregzit: Tri dana rok za zakon

Danas 26.01.2017
Britanska vlada je danas predložila zakon kojim će biti pokrenut izlaz iz Evropske unije, s tim da su članovi parlamenta dobili rok od samo tri dana da se o njemu izjasne. Državni sekretar za izlasak iz EU Dejvid Dejvis je rekao poslanicima da ne… »

Hapšenja zbog terorizma

Danas 26.01.2017
Austrijska policija je danas uhapsila osam osoba u akciji povezanoj, prema svemu sudeći, sa muslimanskim sveštenikom Mirsadom Oremovićem, poznatijim kao Abu Tejma, rođenim u Srbiji, koji je lane osuđen u Gracu na 20 godina zatvora zbog regrutovanja… »

VMRO-DPMNE smatra da je pomoć Srbiji bila zločinačka

Danas 26.01.2017
Stranka Nikole Gruevskog je u raspravu sa Ivicom Dačićem ubacila i pomoć koju je Makedonija pružala privredi Srbije za vreme sankcija. Pomoć nije bila besplatna i sada bismo mogli da saznamo koliko je Srbija za nju platila. -Niko živ ne može… »

Tvrdi Bregzit i meki populizam Tereze Mej

Danas 26.01.2017
- Početak 2017. godine "začinjen" je političkim rizicima. Ali od svih političkih događaja koji će obeležiti prvi kvartal, a reč je, pre svega, o predsedničkim izborima u Nemačkoj zakazanim za 12. februar i parlamentarnim izborima u Holandiji… »