Izvor: Dnevnik arhiva vesti 26.01.2017

Od posledica smrzavanja u Avganistanu umrlo 27 dece

Dnevnik 26.01.2017
KABUL: Najmanje 27 dece mlađe od pet godina umrlo je od posledica smrzavanja u zabačenoj oblasti na severu Avganistana koju su pogodile snežne padavine, saopštili su danas zvaničnici. Strahuje se da bi broj žrtava mogao da raste. U pitanju je selo… »

Britanski parlament o Bregzitu 31. januara i 1. februara

Dnevnik 26.01.2017
LONDON: Britanski parlament raspravljaće o pokretanju procedure izlaska Velike Britanije iz Evropske unije 31. januara i 1. februara, saopštila je. danas britanska vlada. Vlada je danas objavila i zakonski predlog koji će biti upućen parlamentu, na… »

Britanska privreda prkosi Bregzitu, rast iznad očekivanja

Dnevnik 26.01.2017
LONDON: Ekonomija Velike Britanije je zabeležila veći rast u četvrtom kvartalu 2016. nego što su ekonomisti predvideli, nastavljajući da prkosi očekivanjima da će glasanje za Bregzit privrednu ekspanziju izbaciti iz koloseka. Povećanje bruto… »

Traži se jeftinije finansiranje

Dnevnik 26.01.2017
Frankfurtska škola za menadžment i finansije istražuje potrebe preduzetnika u Srbiji, posebno fokusirajući probleme srodnih grana, a Evropska banka za obnovu i razvoj. iskoristiće prikupljene podatke u kreiranju i prilagođavanju programima koje… »

Srbija i Makedonija moraju bolje

Dnevnik 26.01.2017
Jačanje privrednih veza Srbije i Makedonije mora biti prioritet dveju zemalja, ocenili su u Skoplju predsednici privrednih komora Srbije i Makedonije Marko Čadež i Branko Azeski. Oni su pozvali vlade svojih država da preduzmu sve što je potrebno da… »

Bežanija od Velje Ilića, podrška Vučiću i SNS-u

Dnevnik 26.01.2017
Nakon što je počeo da gubi poslanike u Skupštini Srbije, lider Nove Srbije Velimir Ilić polako ostaje i bez stranačke okosnice, odlaze i odbornici po celoj Srbiji. Poslanik NS-a Mladen Grujić najavljuje da će u parlamentu podržati politiku… »

Građani skupljaju račune i prijavljuju muvatore

Dnevnik 26.01.2017
Do zvaničnog početka nagradne igre „Uzmi račun i pobedi”, vezane za sakupljanje fiskalnih isečaka s kasa broje se dani. Spisak nagrada je svakim danom sve duži, a naredne sedmice trebalo bi da se sazna i konačno šta će se deliti srećnim… »

Školska slava u duhu ljubavi i darivanja

Dnevnik 26.01.2017
Svetosavskom akademijom, a potom balom uz svečanu večeru, večeras je u Tehničkoj školi „Mileva Marić Ajnštajn” obeležena školska slava. Bila je to centralna proslava novosadskih škola. Svečanost je okupila zavidan broj zvanica, crkvenih… »

„Gradimo zajedno” puteve, ulice, mostove...

Dnevnik 26.01.2017
Skupština Srbije usvojila je Zakon o potvrđivanju finansijskog ugovora između Srbije i Evropske investicione banke „Zajam za opštinsku i regionalnu infrastrukturu”, a Zakonom o budžetu Srbije za svaku budžetsku godinu, na razdelu Ministarstva… »

Maja naoštrila olovku, Nikolićevo penkalo u rezervi

Dnevnik 26.01.2017
Dan državnosti Srbije trebalo bi da donese odgovore na izborne dileme koje su u ovom trenutku nepoznanica. Nakon što, shodno obećanju, premijer Aleksandar Vučić i šef države Tomislav Nikolić. zajedno saopšte ime kandidata naprednjaka za… »