Izvor: Dnevnik/Ekonomija arhiva vesti 26.01.2017

Ljajić: Do sredine marta novi model ekonomske diplomatije

Dnevnik 26.01.2017
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je najavio danas da će do do sredine marta biti predložen novi model ekonomske. diplomatije u Sribji, koji će biti efikasniji i dosta jeftiniji. “Imamo iskustva sa prethodnim modelom koji… »

Od Srbije do Slovenije 1,2 milijarde evra

Dnevnik 26.01.2017
Slovenačko-srpska komisija za ekonomsku saradnju zaključila je završavajući dvodnevnu sednicu u Ljubljani, da su trendovi u bilateralnoj trgovini i poslovnoj saradnji ohrabrujući, procenivši da je trgovinska razmena dveju zemalja prošle godine… »

Industrija se vratila u Srem

Dnevnik 26.01.2017
Najveći rast prosečne neto plate u decembru prošle godine u Vojvodini zabeležen je u Sremu – 26,6 odsto. U sedam sremskih opština decembarske plate su od 16 do 34 odsto veće. nego u novembru pa je otuda čak u četiri prosečna zarada veća od… »

„Amčamps – Mladi lideri promena”

Dnevnik 26.01.2017
Četvrti ciklus edukativnog programa „Amčamps – Mladi lideri promena”, u kojem učestvuju najperspektivniji studenti završnih godina Univerziteta u Beogradu i mladi menadžeri. kompanija članica Američke privredne komore u Srbiji, svečano je… »

Traži se jeftinije finansiranje

Dnevnik 26.01.2017
Frankfurtska škola za menadžment i finansije istražuje potrebe preduzetnika u Srbiji, posebno fokusirajući probleme srodnih grana, a Evropska banka za obnovu i razvoj. iskoristiće prikupljene podatke u kreiranju i prilagođavanju programima koje… »

Srbija i Makedonija moraju bolje

Dnevnik 26.01.2017
Jačanje privrednih veza Srbije i Makedonije mora biti prioritet dveju zemalja, ocenili su u Skoplju predsednici privrednih komora Srbije i Makedonije Marko Čadež i Branko Azeski. Oni su pozvali vlade svojih država da preduzmu sve što je potrebno da… »

Građani skupljaju račune i prijavljuju muvatore

Dnevnik 26.01.2017
Do zvaničnog početka nagradne igre „Uzmi račun i pobedi”, vezane za sakupljanje fiskalnih isečaka s kasa broje se dani. Spisak nagrada je svakim danom sve duži, a naredne sedmice trebalo bi da se sazna i konačno šta će se deliti srećnim… »

„Gradimo zajedno” puteve, ulice, mostove...

Dnevnik 26.01.2017
Skupština Srbije usvojila je Zakon o potvrđivanju finansijskog ugovora između Srbije i Evropske investicione banke „Zajam za opštinsku i regionalnu infrastrukturu”, a Zakonom o budžetu Srbije za svaku budžetsku godinu, na razdelu Ministarstva… »

Raspisan konkurs za kredite za podsticaj turističke ponude

Dnevnik 26.01.2017
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisalo je javni konkurs za dodelu kreditnih sredstava za podsticanje kvaliteta turističke ponude. u 2017. godini. Kako je navedeno na sajtu ministarstva, rok za podnošenje zahteva je 1. novembar 2017… »