Izvor: Dnevnik/Politika arhiva vesti 26.01.2017

O zaštiti našeg neba i nabavci aviona-lovaca

Dnevnik 26.01.2017
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je u Minsku da je sa zvaničnicima Belorusije razgovarao o nabavci oružja i oruđa, pre svega za zaštitu našeg neba, kao i o potencijalnoj nabavci. „lovaca” i protivavionskog oružja po najpovoljnijim uslovima… »

Ilić: Jovanović isključen,smeniti Lončara i Z. Mihajlović

Dnevnik 26.01.2017
Lider Nove Srbije (NS) Velimir Ilić, izjavio je danas da je potpredsednik NS Dragan Jovanović isključen iz te stranke, jer se kako je naveo, ponašao. suprotno odlukama Predsedništva i Izvršnog odbora. Ilić tvrdi da je Jovanović "bio na zadatku da… »

Ivanić: Obnova tužbe - uvod u novu krizu

Dnevnik 26.01.2017
Odnose Beograda i Sarajeva opterećuju neke nove tenzije, a jedna od njih je nastojanje bošnjačkih političara da obnove tužbu protiv Srbije, što bi mogao da bude uvod u krizu. koja nikome ne bi bila od koristi, izjavio je danas u Beogradu… »

Tači: Priština spremna da intezivira dijalog sa Beogradom

Dnevnik 26.01.2017
Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da je u nastavku dijaloga Beograda i Prištine, u utorak u Briselu, izražena spremnost obe strane da se sastanci na. visokom političkom niovu intenziviraju, te da je kosovska strana izrazila spremnost da tome… »

Radeta: Šešelj raskrinkao Jeremića

Dnevnik 26.01.2017
Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izdao je knjigu „Vikiliks mi javlja – Drugi deo”, u kojoj su objavljene depeše ambasade SAD u Beogradu koje, kako smatra, dokazuju da su predstavnici vlasti, među kojima i predsednički kandidat Vuk… »

Cipras: Novi podsticaj razvijenoj ekonomskoj saradnji dve države

Dnevnik 26.01.2017
Premijer Grčke Aleksis Cipras izneo je danas, prilikom susreta sa ambasadorom Srbije u Atini Dušanom Spasojevićem, očekivanja da predstojeća poseta Beogradu, osim intenzivnog političkog dijaloga, donese i novi podsticaj već dobro razvijenoj… »

Nova Srbija prešla u SNS

Dnevnik 26.01.2017
Svi opštinski i gradski odbori Nove Srbije u Južnom Banatu prelaze u Srpsku naprednu Stranku. Predsednik južnobanatskog okružnog odbora NS, član Izvršnog odbora, i predsednik GO Pančevo, Miodrag Radojković, izjavio je da funkcionere i člansto ne… »

Srbija dobija tužioca za ratne zločine i šefove tužilaštava

Dnevnik 26.01.2017
Lista kandidata za izbor 35 šefova javnih tužilaštava u Srbiji, među kojima su i kandidati za tužioca za ratne zločine, prekjuče je kompletirana. Državno veće tužilaca poslalo je Vladi Srbije kandidate za preostala četiri javna tužioca u… »

Prijateljstvo dve stare evropske zemlje

Dnevnik 26.01.2017
Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić se, tokom dvodnevne državne posete Republici Portugal, susreo s predsednikom Vlade Antoniom Kostom. Nikolić je razgovarao. i s predsednikom parlamenta Portugala, koji je podržao Srbiju u procesu… »

Orlić: Srbija nema vremena za Jeremićeve dečije igre

Dnevnik 26.01.2017
Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Vladimir Orlić poručio je Vuku Jeremiću da se Srbija promenila od 2012. godine i da mora da se razvija, a ne da se on i njemu, kako je rekao, slične "dosovske glave" igraju sa životima njenih građana… »