Izvor: Dnevnik/Vojvodina arhiva vesti 26.01.2017

Ivani Španović Februarska nagrada, Novom Sadu parkinzi i garaže

Dnevnik 26.01.2017
Atletičarka Ivana Španović dobitnica je Februarske nagrade Novog Sada za 2016. godinu, nakon što je danas, na svečanoj sednici, Skupština grada jednoglasno potvrdila njen izbor. Nakon svečane sednice, usledila je i radna, na kojoj je usvojen niz… »

Vučević položio venac na spomenik žrtvama Holokausta

Dnevnik 26.01.2017
Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta obeležen je na Jevrejskom groblju. Zajedno s predstavnicima novosadske Jevrejske opštine, cveće na spomenik žrtvama Holokausta položio je i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. – Sećanje na… »

Školska slava u duhu ljubavi i darivanja

Dnevnik 26.01.2017
Svetosavskom akademijom, a potom balom uz svečanu večeru, večeras je u Tehničkoj školi „Mileva Marić Ajnštajn” obeležena školska slava. Bila je to centralna proslava novosadskih škola. Svečanost je okupila zavidan broj zvanica, crkvenih… »

Pojačanje za završetak popisa divlje gradnje

Dnevnik 26.01.2017
U Građevinskoj inspekciji pri Gradskoj upravi za inspekcijske poslove će od ponedeljka, 30. januara, na privremeno-povremenim poslovima biti angažovano osam inženjera. radi ubrzanog postupka popisa nezakonito izgrađenih objekata, saznajemo u… »

Od opčinjenosti do ljubavi

Dnevnik 26.01.2017
Izdavačka kuća „Laguna” i „Dnevnik” darivaće ponedeljkom, sredom i petkom čitaoce našeg lista s dve knjige. Dvoje, koji se u petak prvi jave na telefon 528-765 od 13 do 13.05 sati, i do sada nisu dobijali knjige tokom ove akcije, dobiće delo… »

Udruženjima u kulturi više novca

Dnevnik 26.01.2017
Od ove godine gradska vlast pomagaće ustanova i udruženja koja se bave kulturnim radom i tako što će sufinansirati njihove tekuće rashode i izdatke, pored toga što će im na osnovu konkursa dodeljivati novac za projekte koje realizuju. Kako je za… »

Počela januarska rasprodaja odeće

Dnevnik 26.01.2017
Januarska rasprodaja garderobe u Novom Sadu počela je pre nekoliko dana i trajaće do sredine februara. Mnogi naši sugrađani ovih dana obilaze butike, kao i radnje s polovnom garderobom, kako bi pronašli najpovoljniju odeću. Kako kažu prodavci, na… »

Kradu drva, ne da se ogreju

Dnevnik 26.01.2017
BELA CRKVA: Poljočuvarska služba opštine Bela Crkva u poslednja dva dana oduzela je oko šest metara bespravno posečenog drveta sa obale reke Nere i to u delu koji se nalazi. u zaštićenom području - Predeo izuzetnih odlika Karaš Nera. Ledeni talas… »

Zmajevo je nekad bilo banjski centar

Dnevnik 26.01.2017
ZMAJEVO: Katastarski najveće naselje u Vrbaskoj opštini, Zmajevo je i među najstarijim, o čemu svedoče razni pisani dokumenti, kao i predanja i legende o nastanku sela, koje će ove godine obeležiti 750 godina od prvog pisanog pominjanja. Pod imenom… »

Međunarodno priznanje Andrei Vaci

Dnevnik 26.01.2017
SUBOTICA: Subotičanka, zadužena u Gradskoj upravi za komunikaciju s javnošću Andrea Vaci dobila je prestižno međunarodno priznanje PRO PR Award, koje dodeljuje. Međunarodna organizacija PRO PR. Čestitajući svim dobitnicima priznanja koji su… »