Izvor: Gde investirati arhiva vesti 26.01.2017

Premijer Vučić u Belorusiji, potpisano više međudržavnih sporazuma

Gde investirati 26.01.2017
Prvog dana posete delegacije koju predvodi premijer Aleksandar Vučić, predstavnici Srbije i Belorusije potpisali su više sporazuma o saradnji u oblasti ekonomije, zdravlja, turizma, sporta i odbrane. Memorandum o razumevanju o saradnji u oblasti… »

Meksička valuta u padu, predsednik Nijeto otkazao posetu Vašingtonu

Gde investirati 26.01.2017
Meksički pezos je u četvrtak oslabio dodatnih 1% nakon što je predsednik Enrike Penja Nijeto otkazao sastanak sa Donaldom Trampom. Na međunarodnim tržištima meksičkom valutom se trguje po ceni 21,21 pezosa za dolar. Od početka godine meksički… »

Neznatna promena dinara prema evru, NBS danas intervenisala prodajom 15 miliona evra

Gde investirati 26.01.2017
Vrednost dinara prema evru u petak će biti približna današnjoj i zvanični srednji kurs će iznositi 123,9315 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije. Na mesečnom nivou dinar je prema evru slabiji za 0,4 odsto, a u poređenju sa istim danom… »

Profesor Ted Maloh: Evro je u problemima, mogao bi doživeti slom

Gde investirati 26.01.2017
Ekonomista, bivši diplomata pri UN i glavni kandidat Donalda Trampa za ambasadora u EU, profesor Ted Maloh smatra da bi jedinstvena valuta evrozone mogla da doživi slom u narednih 18 meseci. Maloh (Theodore Roosevelt Malloch) je u intervjuu za britanski… »

Trgovinska razmena Srbije i Slovenije u 2016. premašila milijardu evra

Gde investirati 26.01.2017
Završavajući dvodnevnu sednicu u Ljubljani, slovenačko-srpska komisija za ekonomsku saradnju zaključila je danas da su trendovi u bilateralnoj trgovini i poslovnoj saradnji ohrabrujući, procenivši da je trgovinska razmena dve zemlje prošle godine… »

Evropske berze na najvišim nivoima u poslednjih godinu dana

Gde investirati 26.01.2017
Na evropskim berzama u četvrtak ujutro cene akcija dostigle su najviši nivo u godinu dana, a u fokusu ulagača je Actelion jer je Johnson & Johnson podneo ponudu za preuzimanje te švajcarske kompanije. STOXX indeks 600 vodećih evropskih akcija bio je… »

Zid prema Meksiku, ponovno uspostavljanje tajnih zatvora, “bezbedne zone” u Siriji…, prvi dani vlasti Donalda Trampa

Gde investirati 26.01.2017
Američki predsednik Donald Tramp potpisao je u sredu uredbe o izgradnji zida duž granice sa Meksikom i uskraćivanju federalnih sredstava američkim gradovima koji štite ilegalne imigrante, čime je brzo počeo da ispunjava kontroverzna obećanja data… »

Srbija primljena u Eurotransplant

Gde investirati 26.01.2017
Srbija je jednoglasno izabrana da postane članica “Eurotransplanta”, što će omogućiti da na evropsku listu budu stavljeni svi pacijenti kojima je hitno potreban organ. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao u sredu za RTS da ta odluka mnogo… »

Orban: Nijedan EU cilj od pre 20 godina nije ostvaren

Gde investirati 26.01.2017
Evropska unija ide u pogrešnom smeru, ali postoji prilika da se taj blok reformiše i da “Evropa ponovo bude velika”, rekao je danas premijer Mađarske Viktor Orban, javlja agencija MTI. Orban je rekao da je glavno pitanje do koje mere je Evropa… »

Ministar poljoprivrede Srbije o PKB-u: Nećemo žuriti, sve opcije u igri

Gde investirati 26.01.2017
Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović izjavio je danas da su sve opcije u igri kada je reč o Poljoprivrednoj korporaciji Beograd (PKB). Nedavno je država ponovo pokrenula proceduru za privatizaciju PKB-a. Prema javnom… »