Izvor: Kurir/Balkan arhiva vesti 26.01.2017

Stoltenberg: Crna Gora uskoro članica NATO!

Kurir 26.01.2017
BRISEL - Generakni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas u Briselu da je uveren da će američki Senat ratifikovati Protokol o pristupanju Crne Gore Sevrenoatlanskom savezu i ocenio da je Crna Gora "na putu da u bliskoj budućnosti" postane… »

Ledeni talas u regionu odnosi nove žrtve: Muškarac umro od hladnoće nasred puta

Kurir 26.01.2017
Na lokalnom putu, u selu Pribelji kod Šipova, pronađeno je telo šezdesetosmogodišnjeg Bože Tešića iz ovog grada, a utvrđeno je da je smrt prouzrokovana smrzavanjem. Marija Markanović, portparolka CJB Banjaluka, rekla je da je leš pronađen juče… »

Samoubistvo u Kozarskoj Dubici: Starac popio sirćetnu kiselinu

Kurir 26.01.2017
Starac inicijala O.M. (77) iz sela Međuvode u Kozarskoj Dubici je izvršio je samoubistvo popivši sirćetnu kiselinu. Njegovo telo je u njegovoj porodičnoj kući pronašao komšija koji je i pozvao policiju. Na licu mesta izvršen je uviđaj kojem je… »

Predsednik EP: Crna Gora napreduje u pregovorima sa EU

Kurir 26.01.2017
BRISEL - Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani je danas u Briselu istakao da je Crna Gora "ostvarila napredak u nekim oblastima" pregovora o prijemu u Evropsku uniju. Tajani je posle susreta s premijerom Duškom Markovićem istakao da je Crna… »

Sedmogodišnjak potegao nož na brata: Posvađali se zbog igrica na računaru!

Kurir 26.01.2017
Sedmogodišnjak iz Makedonije je kuhinjskim nožem ubo svog brata posle rasprave oko toga ko može da igra igrice na računaru. “Sinoć oko devet sati uveče u Debru u domu B.A. nastala je rasprava između sedmogodišnjaka i 14-togodišnjaka, koji su… »

Najteža tragedija zadesila izbegličku porodicu: Našli mrtvo dete (9) u kući, nije mu bilo spasa

Kurir 26.01.2017
Monika Zirdum (9) preminula je u porodičnoj kući blizu Slavonskog Broda. Niko još ne može da poveruje u ovu strašnu vest, da je tako velika tuga mogla pogoditi njenu porodicu, koja se nakon pada Bosanske Posavine doselila iz rodnog Žeravca nedaleko… »

Inicijativa poslanika RS krsmanovića: Trasa auto-puta Beograd - Sarajevo treba da ide preko Foče!

Kurir 26.01.2017
Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Zdravko Krsmanović uputio je otvoreno pismo ministru transporta i komunikacija BiH Ismiru Jusku, predlažući da trasa autoputa i železničke pruge Sarajevo - Beograd ide preko Rogoja i Foče… »

Najmlađi narkoman u Makedoniji: Ima samo 8 godina, nema ko da ga leči!

Kurir 26.01.2017
Najmlađe dijete koje je zavisnik u Makedoniji ima samo osam godina. Međutim, deca još mlađe dobi zloupotrebljavaju psihoaktivne supstance, pokazuju rezultati Udruženja HOPS, odakle upozoravaju da u Makedoniji ne postoji način da se maloletni… »

Smeta im njena vera: Hrvati neće učiteljicu Bošnjakinju

Kurir 26.01.2017
Roditelji osam učenika koji pohađaju drugi razred osnovne škole u područnom odeljenju u Gornjoj Skakavi (Brčko) danas su brčanskim vlastima dostavili dopis u kojem se protive angažovanju nove učiteljice koja je po nacionalnosti Bošnjakinja… »

(Video) Za dlaku izbegli smrt: Vatrogasci u Tivtu umalo poginuli u velikoj eksploziji

Kurir 26.01.2017
Gašenje požara u metalsko-bravarskoj radionici Slobodana Peričića sinoć u naselju Kalimanj, bila je jedna od najrizičnijih intervencija pripadnika Službe zaštite i spašavanja Opštine Tivat, ocenio je komandir te Službe Zoran Barbić. O… »