Izvor: N1 Info arhiva vesti 26.01.2017

Federer sprečio preokret Vavrinke za finale!

N1 Info 26.01.2017
Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u finale Australijan Opena, pobedom nad sunarodnikom Stanom Vavrinkom u pet setova. Federer je do trijumfa nad Vavrinkom došao sa 7:5, 6:3, 1:6, 4:6, 6:3, posle tri sata i četiri minuta igre. U borbi za… »

Aleksandar Jablanović podneo ostavku

N1 Info 26.01.2017
Državni sekretar u Ministarstvu za rad, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Jablanović, podneo je neopozivu ostavku, a kako je saopštio na to se odlučio nakon što su se u javnosti pojavile informacije o hapšenju njegovog brata Marka… »

Kvalifikacije za EP: Srbija sa Rusijom i Austrijom

N1 Info 26.01.2017
Mlada fudbalska reprezentacija Srbije u kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvo 2019. će biti u grupi / zajedno sa Austrijom, Rusijom, Makedonijom, Jermenijom i Gibraltarom, odlučeno je današnjim žrebom. "Orlići" su bili nosioci na žrebu i… »

Ivanić, Dodik i Čović protiv obnavljanja tužbe

N1 Info 26.01.2017
Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić izjavio je danas da se protivi nameri bošnjačkih političara da se pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu ponovo pokrene postupak protiv Srbije. Isti stav imaju predsednik RS Milorad… »

Raskinuta privatizacija RTV Kragujevac

N1 Info 26.01.2017
Privatizacija Radio-televizije Kragujevac (RTK) raskinuta je jer kupac nije poštovao obaveze koje je prihvatio ugovorom, saopšteno je danas. Kako se navodi u saopštenju koje je Ministarstvo privrede dostavilo Sindikatu RTK, Komisija za kontrolu… »

Tasovac opet direktor Beogradske filharmonije

N1 Info 26.01.2017
Vlada Srbije imenovala je Ivana Tasovca za direktora Beogradske filharmonije, objavljeno je u poslednjem "Službenom glasniku". Istovremeno, Vlada je razrešila Darka Krstića sa mesta vršioca dužnosti direktora Filharmonije, na koje je postavljen 2013… »

Premijer Vučić u poseti Belorusiji

N1 Info 26.01.2017
Delegacija Srbije koju predvodi premijer Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj poseti Belorusiji, a prvog dana posete u Minsku predstavnici dve zemlje potpisali su više sporazuma o saradnji u oblasti ekonomije, zdravlja, turizma, sporta i odbrane… »

Lončar objasnio fotografije i kako su dospele do Ilića

N1 Info 26.01.2017
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar objasnio da su fotografije sa Dušanom Spasojevićem nastale 2002. godine posle operacije Spasojevićevog oca. Lončar kaže da su ga pozvali da se, kako kaže, upozna sa najpoznatijim političarem sa vlasti. Velimir… »

Građevinsko zemljište u Beogradu postalo komunalna delatnost

N1 Info 26.01.2017
Skupština grada Beograda usvojila je Odluku o određivanju komunalnih delatnosti na osnovu koje se u tu vrstu usluga ubraja i obezbeđivanje uslova za uređivanje, upotrebu, unapređenje i zaštitu građevinskog zemljišta. Gradski menadžer Goran Vesić… »

Mapiranje lokacija Holokausta u Srbiji i Hrvatskoj

N1 Info 26.01.2017
Projekat "Mesta stradanja - Prva faza Holokausta u Srbiji i Hrvatskoj" čiji je cilj mapiranje lokacija gde su vršene masovne egzekucije Jevreja i Roma tokom 1941. godine predstavljen je u Beogradu. Izvor: N1 Projekat su zajedno izradili Savez jevrejskih… »