Izvor: N1 Info/Svet arhiva vesti 26.01.2017

Tramp predlaže finansiranje zida od poreza na meksičku robu

N1 Info 26.01.2017
Predsednik SAD Donald Tramp planira da finansira izgradnju zida na granici sa Meksikom uvođenjem poreza od 20 odsto na proizvode uvezene iz te zemlje, rekao je portparol američkog predsednika. "Uvođenjem tog poreza možemo da skupimo 10 milijardi… »

Silovanje uživo na Fejsbuku, policija isključila kameru

N1 Info 26.01.2017
Dvojica muškaraca, za koje švedski mediji navode da su avganistanski migranti, uhapšeni su u toj zemlji zbog grupnog silovanja koje je emitovano uživo na Fejsbuku. Očevici koji su na Fejsbuku videli silovanje navode da su naoružani muškarci žrtvi… »

Nuklearni naučnici: Apokalipsa bliža za pola minuta

N1 Info 26.01.2017
Bilten nuklearnih naučnika (BPA) pomerio je za pola minuta unapred kazaljku na "satu apokalipse" koji bi, ako bi otkucao "ponoć", označio atomsku kataklizmu na Zemlji. Naučnici su sat pomerili unapred za 30 sekundi zbog sve lošije bezbednosne slike u… »

Trampova obećanja: Zid na granici i mučenje u zatvorima

N1 Info 26.01.2017
Američki predsednik Donald Tramp potpisao je direktivu za izgradnju zida na granici sa Meksikom, koji će biti dugačak 3.200 kilometara. Istovremeno najavio je da je spreman da zadrži torturu kao metod ispitivanja terorista. Izvor: N1 Izgradnja zida… »

Predsednik Meksika otkazao sastanak s Trampom

N1 Info 26.01.2017
Američki predsednik Donald Tramp poručio je danas predsedniku Meksika Enrikeu Penji Nijetu da otkaže posetu Vašingtonu ako ne želi da plati zid na granici. Predsednik meksika otkazao sastanak sa Trampom. "SAD ima trgovinski deficit s Meksikom u… »

Grčki sud odbacio zahtev za ekstradiciju turskih oficira

N1 Info 26.01.2017
Grčki Vrhovni sud odbacio je zahtev za ekstradiciju osam turskih oficira i podoficira, koji su pobegli helikopterom iz Turske posle pokušaja puča u julu prošle godine. Odluku je pročitao sudija Jorgos Sakas, obrazloživši da turskim oficirima… »

Migrant se utopio u Veneciji, ljudi snimali i gledali

N1 Info 26.01.2017
Italijanska policija otvorila je istragu povodom smrti migranta iz Afrike koji se utopio u Veneciji, dok su ga prolaznici gledali i snimali mobilnim telefonima. Snimak pokazuje 22-godišnjaka iz Gambije, Pateha Sabalaja, kako pluta nasred kanala. Prema… »

Putin pozvao na "jačanje borbene sposobnosti vojske"

N1 Info 26.01.2017
Ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je na jačanje borbene sposobnosti vojske, uključujući skraćenje roka razmeštanja vojnih jedinica. "Veliki je značaj kopnenih snaga zajedno sa avijacijom i mornaricom u vojnim sukobima. Naš zadatak je da im… »

Vlada ustanovila rok za razmatranje zakona o Bregzitu

N1 Info 26.01.2017
Britanska vlada je ustanovila rok za razmatranje predloga zakona o aktiviranju Člana 50 Lisabonskog sporazuma, koji reguliše izlazak neke članice iz EU. Poslanici su žustro negodovali dok je čelnik Donjeg doma Parlamenta Velike Britanije govorio o… »

Rahoj: Pobede ekstremne desnice katastrofa za Evropu

N1 Info 26.01.2017
Izborne pobede partija ekstremne desnice u Francuskoj i Nemačkoj predstavljale bi katastrofu za Evropu, ocenio je konzervativni premijer Španije Mariano Rahoj. Rahoj je rekao da bi pobede Nacionalnog fronta u Francuskoj na proleće i Alteranative za… »