Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 26.01.2017

Državni sekretar Jablanović podneo ostavku zbog zloupotrebe automobila

Nova ekonomija 26.01.2017
Državni sekretar u Ministarstvu za rad Aleksandar Jablanović podneo je ostavku zbog zloupotrebe službenog automobila. Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je da je prihvatio ostavku Jablanovića zbog zloupotrebe službenog automobila i dodao da u… »

Njeto: Meksiko neće platiti izgradnju zida

Nova ekonomija 26.01.2017
Meksiko neće da plati pogranični zid Donalda Trampa, poručio je meksički predsednik Enrike Penja Njeto. Njeto je to izjavio pošto je američki predsednik potpisao direktive za izgradnju zida na granici sa Meksikom koji će biti dugačak 3.200… »

Velja Ilić pokazao sliku Lončara sa Risovićem i dvojicom fudbalera

Nova ekonomija 26.01.2017
Potpredsednik i poslanik Nove Srbije Dragan Jovanović isključen je iz te stranke zbog ponašanja i izjava suprotnih njenoj politici, izjavio je danas lider Nove Srbije Velimir Ilić. On je pokazao i novu fotografiju na kojoj se ministar Zlatibor… »

Raskinuta privatizacija RTV Kragujevac

Nova ekonomija 26.01.2017
Privatizacija Radio-televizije Kragujevac raskinuta je juče. Komisija za kontrolu izvršenja obaveza kupca donela je odluku o raskidu ugovora o prodaji kapitala, jer je kupac raspolagao imovinom većom od 10% od ukupne vrednosti stalne imovine i nije… »

Ljajić: Sadašnja ekonomska diplomatija Srbije dala mršave rezultate

Nova ekonomija 26.01.2017
Sadašnji koncept ekonomske diplomatije Srbije doneo je "mršave rezultate", izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić i ukazao da je u proteklih pet godina u te svrhe potrošeno oko devet miliona evra. Ljajić je u… »

SAZNAJEMO: Vesna Ilić Prelić i dalje predsednica Ustavnog suda Srbije

Nova ekonomija 26.01.2017
Vesna Ilić Prelić i dalje predsednica Ustavnog suda Dosadašnja predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić biće na čelu ovog Suda još tri godine. Ovu odluku doneo je juče, u sredu 25. januara 2017. Ustavni sud. Sudija Ilić Prelić po prvi put… »

Matijević od 1. februara preuzima zgradu bivšeg Jugoeksporta

Nova ekonomija 26.01.2017
Vlasnik Mesne industrije Matijević potvrdio je danas da će 1. februara preuzeti kupljenu poslovnu zgradu nekadašnjeg "Jugoeksporta" na Trgu Republike, u centru Beograda, jer je isplatio celokupnu sumu od 7,3 miliona evra i overio ugovor. Petar… »

Rok za prijavu na konkurs 'Pokreni se za posao' produžen do 28. februara

Nova ekonomija 26.01.2017
Rok za prijavu na konkurs "Pokreni se za posao" kојi pоmаžе pоkrеtаnjе i unapređenje mаlih i pоrоdičnih prеduzеćа širom Srbiјe, produžen je do 28. februara zbog velikog interesovanja građana. Na osnovu brojnih molbi zainteresovanih… »

Šef Delegacije EU Majkl Davenport obišao Obrenovac

Nova ekonomija 26.01.2017
Radovi na čišćenju drenažnih kanala počeli su danas u Obrenovcu u okviru Programa pomoći Evropske unije poplavljenim područjima u Srbiji. U cilju jačanja preventivnih mehanizama i unapređenja sistema zaštite od poplava, Evropska unija izdvojila… »

Ponovo se izvozi krompir proizveden u Srbiji

Nova ekonomija 26.01.2017
Posle višemesečnog zastoja zbog niske cene na evropskom tržištu, ponovo se izvozi krompir proizveden u Srbiji, potvrdio je predsednik Upravnog odbora Asocijacije voćara i povrtara "Plodovi Srbije" Ratko Vukićević. Izvoz je pokrenuo drastično… »