Izvor: Pravda arhiva vesti 26.01.2017

Glavna tema - naoružanje: Srbija od Belorusije kupuje avione i pvo sisteme! (foto)

Pravda 26.01.2017
Razgovarali smo sa beloruskim zvaničnicima o nabavci i oružja i oruđa, ali reč je pre svega o zaštiti našeg neba i potencijalnoj nabavci pod najpovoljnijim uslovima aviona lovaca i protivavionskog oružja, rekao je premijer Aleksandar Vučić… »

Zaratili Pajtić i vulin: Ko voli belo, a koga je ostavio dečko?

Pravda 26.01.2017
Bukti rat između Pajtića i Vulina! Nekadašnji lider Demokratske stranke i poslanik te partije u Skupštini Srbije Bojan Pajtić, žestoko je opleo po ministru i lideru Pokreta socijalista Aleksandru Vulinu. Sukob je započeo Pajtić pisanjem na… »

Spreman za pregovore, ne na poslušnost: Meksički predsednik otkazao posetu Trampu!

Pravda 26.01.2017
Predesdnik Meksika Enrike Penja Nijeto objavio je da otkazuje posetu Vašingtonu koja je bila planirana za 31. januar. Na svojoj Tviter stranici Nijento je napisao: "Jutros smo obavestili Belu kuću da neću prisustvovati radnom susretu sa predsednikom… »

Nove fotografije Lončara sa Zemunskim klanom (foto)

Pravda 26.01.2017
Lider Nove Srbije Velimir Ilić danas je pokazao nove fotografije ministra Zlatibora Lončara sa, kako je rekao, pripadnicima zemunskog klana. Ovoga puta Ilić je pokazao fotografije pored bazena koje, prema njegovim rečima, potiču iz Šilerove ulice. -… »

Olbrajtova prkosi Trampu: Biću muslimanka njemu u inat

Pravda 26.01.2017
Bivši državni sekretar SAD Medlin Olbrajt izjavila je da je spremna da se registruje kao muslimanka samo da bi napakostila Donaldu Trampu. ''Ja sam bila vaspitana u katoličkoj veri, prešla sam u Episkopalnu crkvu, zatim sam saznala da je moja porodica… »

Dodik: Nova tužba protiv Srbije je deplasirana priča Izetbegovića

Pravda 26.01.2017
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je da je izjava bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da misli da će biti pokrenuta nova tužba protiv Srbije za genocid pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu deplasirana priča koja… »

Vučić: Tačijeva izjava dokaz da ne mogu da održe reč

Pravda 26.01.2017
Izjava kosovskog predsednika Hašima Tačija nakon dijaloga u Briselu pokazuje da Priština nije voljna niti sposobna da održi svoju reč duže od dva minuta i da ne rade ništa u skladu sa onim što je dogovoreno, rekao je premijer Srbije Aleksandar… »

Radeta: Šešelj raskrinkao Vuka Jeremića

Pravda 26.01.2017
Predsednik Izvršnog odbora Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta istakla je na današnjoj konferenciji za novinare da je iz štampe upravo izašla najnovija knjiga Vojislava Šešelja „Vikiliks mi javlja – drugi deo“. U ovoj knjizi objavljene su… »

Tramp protiv DžIHADISTA: Ograničiću vize za 7 muslimanskih zemalja s jakim ekstremizmom (video)

Pravda 26.01.2017
VAŠINGTON - Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da je njegov plan da se ograniči ulazak ljudi iz 7 muslimanskih zemalja neophodan jer je svet u "potpunom haosu". Reč je o Siriji, Iranu, Iraku, Libiji, Jemenu, Sudanu i Somaliji, a Tramp je za ABC… »

Ivanović: Verujem da će presuda biti oslobađajuća

Pravda 26.01.2017
Lider građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović izjavio je za Politiku da veruje da će Apelacioni sud u Prištini 27. januara doneti "jedinu ispravnu" – oslobađajuću presudu. "Sveti Sava bi mogao biti odličan datum da… »