Izvor: Press arhiva vesti 26.01.2017

Istorija je konačno neuništiva: ​Proizveden papir otporan na vatru i tečnost

Press 26.01.2017
Kineski naučnici kažu da će ovaj izum okončati eru u kojoj su poplave i požari bespovratno progutali važnu istorijsku građu i neprocenjivo kulturno nasleđe. Kineski naučnici otkrili su novu formulu za proizvodnju papira koji je otporan i na vatru… »

Sovjetska fabrika otrova: Ovo je Kamera, mesto na kojem su pomerene granice atentata

Press 26.01.2017
U ovoj laboratoriji, sovjetska tajna policija KGB otkrila je egzotične otrove kojima je ubijala političke neistomišljenike, često na veoma neobičan način. Nije tajna da je Komitet državne bezbednosti SSSR (KGB) vršio ubistva, neretko trovanjem… »

Borba za oslobođenje: Priča jemenskog trgovca koji je postao vrhunski snajperista - sa Kalašnjikovim

Press 26.01.2017
Pre nego što je Jemen progutao rat, "Ahmed" je bio običan vlasnik prodavnice. Sada je snajperista, uvek nosi i "Kalašnjikov", a zarađuje "čak" 8 dolara dnevno... Alijas "Ahmed", kao i mnogi Jemenci, uživao je u dugim šetnjama padinama planina iznad… »

Panika: Komšije videle ubicu Jelene Marjanović kako...

Press 26.01.2017
Kako beogradski mediji prenose... Kako se nezvanično saznaje, komšije u blizini porodice pokojne Jelene Marjanović su videli kako ubica Jelene Marjanović polako gubi svaki stvaran oblik zbog medija. "Iskreno, nema više poente tražiti bilo koga, kada… »

Ovo je pravi razlog zašto žene teže dolaze do orgazma

Press 26.01.2017
Istina je da žene teže doživljavaju orgazam, a neke uopšte. Dok mnogi smatraju da je to problem u glavi, rezultati novog istraživanja pokazuju da je krivica na oba pola. Foto:B92.net Ranija istraživanja pokazuju da je veliki broj žena spreman da… »

Ženskaroš: Kako ga prepoznati?

Press 26.01.2017
Postoje muškarci koji su kao stvoreni za vezu, ali postoje i ženskaroši. Ponekad ih je teško razlikovati, pa otkrivamo par tajni koje će vam pomoći da prepoznate ženskaroša i bolje ga upoznate. Foto:24sata.rs 1. Postoji razlika između… »

Reviju Armani Privea obeležio gest Nicole Kidman: Slavna australijska glumica se poklonila francuskoj koleginici

Press 26.01.2017
Da li možete da pogodite kojoj? foto: elle.rs Za glavne zvanice Armanijeve haute couture kolekcije, Nicole Kidman (49) i Isabelle Huppert (63) jučerašnji dan je bio itekako značajan. Naime, samo tri sata pre revije italijanske kuće objavljene su… »

Iza večitog osmeha krije se tužna porodična priča: Slavna pevačica ne želi da se ovo sazna

Press 26.01.2017
Doli daje sve do sebe kako bi njene porodične tajne ostale sakrivene. Ne želi da okaljaju njen ugled koji je godinama sticala, govori izvor blizak pevačici. foto: stil.kurir.rs Doli Parton, jedna od najslavnijih kantri pevačica, svim silama se trudi… »

Terminator emotivno prati papin govor

Press 26.01.2017
Zvezda Terminatora Arnold Švarceneger prisustvovao je nedeljnom obraćanju Pape Franje u Vatikanu. foto: b92.net Bio je u pratnju svoje devojke Heder Miligan i sedeli su u prvom redu. Glumac je emotivno pratio govor argentinskog pontifa, sa kojim deli… »

Jezivi robot Sofija: "Ja ću postajati sve više kao vi, a vi kao ja"

Press 26.01.2017
Tehnologija toliko napreduje da uskoro nećemo moći da razlikujemo robote od ljudi. foto: blic.rs Na nedavno završenom Svetskom ekonomskom forumu u Davosu održava je i izložba tehnologije, a posetioci su mogli da vide i robota po imenu Sofija. Ovaj… »