Izvor: Press/Društvo arhiva vesti 26.01.2017

Lončar: Srbija u Evrotransplantu, veliki uspeh

Press 26.01.2017
Bord Evrotransplanta odlučio je da primi Srbiju u tu organizaciju, što znači da pacijenti koji čekaju transplantaciju mogu brže dobiti organ. Foto:B92.net Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao za RTS, javljajući se iz Nemačke, da ta odluka… »

15 rasa pasa koji ne vole da su predugo sami kod kuće

Press 26.01.2017
Naravno da nijedan pas nije srećan kada je sam i kada vlasnici dugo rade. Međutim, neke pasmine su osetljivije na samoću i dosadu, naročito oni psi kojima je potrebno dosta fizičke aktivnosti na otvorenom tokom dana. foto: blic.rs Ukoliko tek… »

Upoznajte Pampkin, zvezdu interneta

Press 26.01.2017
Nestašnu rakunicu, koju je majka napustila jer joj je noga bila slomljena, usvojila je vlasnica Laura. foto: b92.net Pampkin danas živi u Laurinom domu sa još dva psa, a na Instagramu ima više od milion pratilaca. “To je kao da večito imate… »

Posttraumatski stres drevna pojava

Press 26.01.2017
Tekstovi koji potiču iz 1300. godine pre nove ere ukazuju na prisutnost posttraumatskog stresnog poremećaja (PTSP) kod vojnika. Foto:Tanjug Međutim, PTSP je priznat tak posle rata u Vijetnamu zbog velikog broja američkih vojnika koji su imali taj… »

Manjak vitamina D može izazvati prerani porođaj

Press 26.01.2017
Manjak vitamina D kod trudnica može da bude povezano s većim rizikom za prerani porođaj, piše časopis "Health Day". Foto:Tanjug Podaci prikupljeni od 3.200 ispitanica pokazuju da su trudnice s najnižim koncentracijama vitamina D u krvi imale… »

Psi nas doživljavaju kao roditelje

Press 26.01.2017
Nije tajna da većina vlasnika na svoje pse gleda kao na decu – učili su ih prvim koracima, socijalizaciji, pravilima ponašanja. Proveli bezbroj noći bez sna uz svoje ljubimce. Ali, da li i psi na nas gledaju kao na roditelje? foto: blic.rs Svaki… »

Herojsko srce Labrador spašava drugu kucu iz nabujale vode

Press 26.01.2017
Kako bi uhvatio štap, pas je jurnuo pravo u reku, ne želeći da odustane od hvatanja. Ubrzo ga je voda savladala i povukla ka brzacima, kad se pojavila druga kuca. foto: blic.rs Hrabri labrador je uspeo da uhvati štap, koji je već bio u zubima psa kog… »

Saobraćaj uglavnom redovan, plovidba i dalje obustavljena

Press 26.01.2017
Putni, železnički i vazdušni saobraćaj u Srbiji je uglavnom bio redovan, a zbog leda je i dalje ponegde na snazi obustava plovidbe, navode iz Ministarstva. Foto:B92.net Kako navode, takva situacija je na Tisi, na kanalima hidro sisitema… »

Oprez: Kućne biljke mogu biti toksične za pse i mačke

Press 26.01.2017
Prema podacima američke službe ASPCA, godišnje dobiju oko 150.000 poziva vlasnika čiji su se ljubimci otrovali tako što su slučajno gricnuli neku, ljudi bi pomislili bezopasnu biljku. Za pse i mačke, međutim, mnoge su otrovne. foto: blic.rs Kako… »

Zoo-vrt: Životinje teško podnose hladno vreme

Press 26.01.2017
Sneg i temperature u minusu ne prijaju stanovnicima beogradskog Zoo-vrta. foto: b92.net Kengur se skupio od zime, leopard i lav šetkaju po kavezu punom snega. Zebre njuškaju sneg, a patkama i labudovima plivanje u hladnoj vodi stvara poteškoće. Izvor… »