Izvor: Press/Svet arhiva vesti 26.01.2017

Olbrajtova spremna da postane muslimanka

Press 26.01.2017
Bivša državna sekretarka SAD Medlin Olbrajt je spremna da se registruje kao muslimanka iz solidarnosti sa migrantima. Foto:B92.net Ona je to izjavila zbog namere predsednika Donalda Trampa da zaoštri politiku prema muslimanima.. „Na statui Slobode… »

Eksplozija u Beču, jedna žrtva

Press 26.01.2017
Jedna eksplozija, u kojoj je preminula jedna, a povređeno više osoba, potresla je jutros 17.-ti bečki okrug. Foto:b92.net U jednoj stambenoj zgradi u glavnoj ulici ovog dela grada, dogodila se eksplozija nešto oko osam časova. Potresi su izazvali… »

"Muslimani su jedina meta Trampovih naredbi"

Press 26.01.2017
Borci za prava imigranata i izbeglica osudili su u planove Bele kuće da privremeno zaustavi prihvat izbeglica i suspenduje vize za državljane sedam zemalja. Foto:B92.net Oni su ocenili da su njihova meta muslimani i da će učiniti SAD manje bezbednim… »

Svi pobeđuju, jedino Asad gubi: Šta se krije iza opšte ofanzive na Islamsku državu

Press 26.01.2017
Dok tri međusobno nezavisne koalicije u Siriji i Iraku izveštavaju o velikom uspehu, neuspeh četvrte grupe može mnogo toga da nam kaže o trenutnim regionalnim i geopolitičkim odnosima na Bliskom istoku. Postoje najmanje četiri međusobno nezavisne… »

U ovoj zemlji ljubimci imaju isti status kao deca

Press 26.01.2017
Aljaska je nedavno usvojila odredbu prema kojoj kućni ljubimci i deca imaju jednak pravni status. foto: b92.net To znači da, ako supružnici ne mogu da se dogovore oko toga kome će kućni ljubimac da pripadne nakon razvoda, sudija donosi odluku o tome… »

Kongresmenka Demokrata šokirala SAD: Sastala sam se sa Asadom tokom tajne posete Siriji

Press 26.01.2017
Kongresmenka američke Demokratske partije i veteranka rata u Iraku, rekla je kako SAD treba da budu spremne da se sastanu sa bilo kime ko može pomoći u okončanju sirijskog rata. Američka kongresmenka iz redova Demokratske partije Talsi Gabard, koja… »

Opasne strategije na Arktiku: Mislili ste da SAD okružuje Rusiju... ali pogledajte ovu mapu

Press 26.01.2017
Iako se mnogo govori o američkim vojnim bazama koje okružuju Rusiju, Moskva je kroz samo par godina na "kapi sveta" izgradila 14 avio pisti, 16 dubokovodnih luka, raspoređeno je 40 ledolomaca, a oformljena je i posebnu "Arktička vojna komanda" Od kada… »

Borba za oslobođenje: Priča jemenskog trgovca koji je postao vrhunski snajperista - sa Kalašnjikovim

Press 26.01.2017
Pre nego što je Jemen progutao rat, "Ahmed" je bio običan vlasnik prodavnice. Sada je snajperista, uvek nosi i "Kalašnjikov", a zarađuje "čak" 8 dolara dnevno... Alijas "Ahmed", kao i mnogi Jemenci, uživao je u dugim šetnjama padinama planina iznad… »

Godišnjicu braka dočekali su u bolnici, a on joj je podario najlepši poklon - život

Press 26.01.2017
Sindi i Skot Čefijan dvadesetogodišnjicu braka umesto na večeri dočekali su u bolnici. foto: superzena.b92.net Naime, Skot je za ovu godišnjicu braka ženi dao poklon vredan života - donirao joj je svoj bubreg. Probleme sa zdravljem Sindi je imala… »