Izvor: Press/Nauka & Tehnologija arhiva vesti 26.01.2017

Napad na Snapchat: Facebook uveo Stories na vrhu News Feeda

Press 26.01.2017
Opcija Stories na Facebooku je od danas dostupna na Androidu i iOS-u u Irskoj, a u narednom periodu će biti dostupna i u drugim zemljama. foto: b92.net Ovaj dodatak omogućava dijeljenje fotografija i video-snimaka koji nestaju nakon 24 sata. Kada… »

Francuski političar u nedelju na dva mitinga u isto vreme

Press 26.01.2017
Kandidat radikalne levice na predsedničkim izborima u Francuskoj, Žan-Lik Melanšon u nedelju istovremeno nastupa na dva mitinga. foto: b92.net Na jednom će biti on, a na drugom će biti njegova trodimenzionalna, pokretna elektronska slika u prostoru -… »

Bez lozinki: Budući modeli iPhonea će prepoznavati lica?

Press 26.01.2017
Prema poslednjim glasinama koje je objavio Ming-či Kuo, analitičar kompanije KGI Securities, Apple će na novim modelima naročitu pažnju posvetiti sigurnosti, odnosno sigurnijem načinu otključavanja telefona, kupovini putem App Storea i slično… »

Fejsbuk je uveo novu promenu i već je postala hit

Press 26.01.2017
Fejsbuk je najavio sijaset novih promena u Mesindžer aplikaciji poput servisa za prodaju i ličnog asistenta. Jedna od najkreativnijih je mogućnost da personalizujete čet i to za svakog prijatelja pojedinačno. foto: blic.rs Zanimljivo je što će… »

Istorija je konačno neuništiva: ​Proizveden papir otporan na vatru i tečnost

Press 26.01.2017
Kineski naučnici kažu da će ovaj izum okončati eru u kojoj su poplave i požari bespovratno progutali važnu istorijsku građu i neprocenjivo kulturno nasleđe. Kineski naučnici otkrili su novu formulu za proizvodnju papira koji je otporan i na vatru… »

Jezivi robot Sofija: "Ja ću postajati sve više kao vi, a vi kao ja"

Press 26.01.2017
Tehnologija toliko napreduje da uskoro nećemo moći da razlikujemo robote od ljudi. foto: blic.rs Na nedavno završenom Svetskom ekonomskom forumu u Davosu održava je i izložba tehnologije, a posetioci su mogli da vide i robota po imenu Sofija. Ovaj… »

Veličanstveni "treći kamen od Sunca" na novim fotografijama

Press 26.01.2017
GOES-16 novi satelit Nacionalne administracije za nadgledanje okeana i atmosfere SAD (NOAA) poslao je prve fotografije na Zemlju, otkako je lansiran iz Kejp Kanaverala 19. novembra. foto: b92.net Prve fotografije oduševile su astronome i meteorologe, a… »

Sve vreme čekamo male zelene, a nismo se zapitali da li smo vanzemaljci zapravo mi

Press 26.01.2017
Radikalna teorija, nazvana panspermija, prvi put iznesena 1871. godine smatra da je život nastao na Marsu, pre nego što je putem asteroida prenesen na Zemlju. Doktor Kejleb Šarf sa Univerziteta Kolumbija u Njujorku je jedan od zastupnika ove teorije… »