Izvor: RTS arhiva vesti 26.01.2017

Vučić: Razgovaramo sa Belorusijom o zaštiti našeg neba i nabavci aviona-lovaca

RTS 26.01.2017
Razgovarali smo sa beloruskim zvaničnicima o nabavci i oružja i oruđa, ali reč je pre svega o zaštiti našeg neba i potencijalnoj nabavci pod najpovoljnijim uslovima aviona lovaca i protivavionskog oružja, rekao je premijer Aleksandar Vučić za… »

Aleksandar Jablanović podneo ostavku

RTS 26.01.2017
Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Jablanović podneo je ostavku. Na to se, kaže, odlučio nakon što su se pojavile informacije o hapšenju njegovog brata, koji se u trenutku privođenja… »

Predsednik Meksika otkazao sastanak sa Trampom zbog zida

RTS 26.01.2017
Zbog tenzija oko izgradnje zida na granici, predsednik Meksika Enrike Penja Nijeto obavestio je Belu kuću da je otkazao sastanak sa predsednikom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donaldom Trampom. Tramp je ranije danas napisao na svom nalogu na… »

Lončar: Spasojević mi zahvalio zbog operacije oca

RTS 26.01.2017
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao za RTS da je operisao oca Dušana Spasojevića i time odgovorio na pitanje o fotografijama koje su se pojavile u javnosti i koje sugerišu da je poznavao jednog od vođa zemunskog klana. Zlatibor Lončar je… »

"Orlići" u grupi sa Rusijom, Austrijom i Makedonijom

RTS 26.01.2017
Mlada fudbalska reprezentacija Srbije u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope u Italiji 2019. godine igraće u Grupi 7 sa selekcijama Austrije, Rusije, Makedonije, Jermenije i Gibraltara, odlučeno je žrebom u Nionu. Prvi rival mlade reprezentacije… »

Kamioni satima čekaju na granicama Hrvatske i Mađarske

RTS 26.01.2017
Na izlazima iz Srbije ka Mađarskoj i Hrvatskoj kamioni i danas čekaju satima, a najduže na graničnim prelazima Horgoš, Kelebija i Batrovci, saopštila je Uprava carine Srbije. Uzrok je detaljan pregled kamiona, pošto su pogranične službe susednih… »

Ruski muftija Olbrajtovoj: Sa verom se ne šali

RTS 26.01.2017
Zamenik predsednika ruskog Saveta muftija Rušen Abjasov rekao je danas da se sa verom ne treba šaliti. Reagovao je na izjavu bivše državne sekretarke Medlin Olbrajt da je spremna da pređe u islam, kao odgovor na migrantsku politiku novog predsednika… »

Dodik i Čović protiv obnavljanja tužbe protiv Srbije

RTS 26.01.2017
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je protiv obnavljanja tužbe BiH protiv Srbije za agresiju i genocid pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu. To bi potpuno blokiralo funkcionisanje vlasti i vratilo stvari nazad, poručuje hrvatski… »

Mustafa:Sledeći sastanak u Briselu u februaru

RTS 26.01.2017
Kosovski premijer Isa Mustafa izjavio je da će sastanci Beograda i Prištine u Briselu biti češći, a da će sledeći sastanak biti održan u februaru. Mustafa je za Radio-televiziju Kosova rekao da je prethodni sastanak u utorak uveče bio izuzetno… »

Poništena privatizacija Televizije Kragujevac

RTS 26.01.2017
Ministarstvo privrede je saopštilo da je poništilo privatizaciju Radio-televizije Kragujevac (RTK) i naplatilo bankarsku garanciju od Radoice Milosavljevića iz Kruševca, koji je u oktobru 2015. godine, kupio tu medijsku kuću za 85,5 hiljada evra. U… »