Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 26.01.2017

Tramp: Sastanak beskorisan ukoliko nas Meksiko ne poštuje

Slobodna Evropa 26.01.2017
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je u četvrtak veče da je u dogovoru sa predsednikom Meksika Enrike Penja Nieto otkazan njihov sastanak zbog tenzija oko izgradnje zida na granici dve zemlje. On je u govoru u Filadelfiji pred kongresmenima iz… »

Susret Čović – Dodik: Neprihvatljiva revizija tužbe BiH protiv Srbije

Slobodna Evropa 26.01.2017
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović poručili su danas da je neprihvatljivo pokretanje revizije tužbe BiH za genocid protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde. Nakon sastanka… »

Raskinuta privatizacija Radio-televizije Kragujevac

Slobodna Evropa 26.01.2017
Privatizacija Radio-televizije Kragujevac (RTK) raskinuta je jer kupac nije poštovao obaveze koje je prihvatio ugovorom, saopšteno je danas. Kako se navodi u saopštenju koje je Ministarstvo privrede dostavilo Sindikatu RTK, Komisija za kontrolu… »

Izvučena posljednja tijela iz hotela u Italiji, stradalo 29 osoba

Slobodna Evropa 26.01.2017
Italijanski spasioci izvukli su rano jutros posljednja tijela iz ruševina hotela uništenog u lavini u kojem je stradalo 29 osoba, saopštile su vatrogasne službe. Kako se navodi u saopštenju, time je okončana višednevna potraga za preživjelima i… »

Turska: Grčka štiti zaverenike

Slobodna Evropa 26.01.2017
Tursko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da Grčka štiti zaverenike i da ne postiže uspeh u borbi protiv terorizma nakon što je Vrhovni sud te zemlje donio odluku da prebegli vojnici neće biti isporučeni u Tursku. Osam muškaraca… »

Vučić u Belorusiji razgovarao o kupovini lovačkih aviona

Slobodna Evropa 26.01.2017
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Minsku da je s beloruskim zvaničnicima razgovarao o potencijalnoj kupovini lovačkih aviona i protivavionskog oružja za Vojsku Srbije "pod najpovoljnijim uslovima". Vučić je za… »

Nemačke 'packe' Vučiću zbog Šljivančanina

Slobodna Evropa 26.01.2017
Kakvu težinu ima najava Evropske narodne partije (EPP), čija je Srpska napredna stranka (SNS) pridružena članica, da će uputiti zahtev rukovodstvu SNS-a da se ogradi od ličnosti poput Veselina Šljivančanina, ratnog zločinca osuđenog u Hagu na 10… »

Led uzima danak u Nišu, na ortopediji 2.400 pacijenata

Slobodna Evropa 26.01.2017
U proteklih mesec dana lekari niške Klinike za ortopediju pregledali su bezmalo 2.400 pacijenata, a gotovo dve trećine njih zatražilo je medicinsku pomoć zbog povreda zadobijenih prilkom pada na zaleđeni trotoar ili ulicu, rekao je danas agenciji… »

Plenković: Osudićemo ustaški režim

Slobodna Evropa 26.01.2017
Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da je u toku rad na formiranju komisije za suočavanje za prošlošću, te najavio da će Hrvatska osuditi ustaški režim koji je počinio brojne zločine, ali isto tako "trezveno reći šta se… »

Crna Gora i NATO: Ratifikovanje pristupnog protokola u završnoj fazi

Slobodna Evropa 26.01.2017
Crnogorski premijer Duško Marković i generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg ocijenili su danas u Briselu da je Crna Gora na dobrom putu da uskoro postane članica NATO-a i da je proces ratifikovanja pristupnog protokola u završnoj fazi. Marković… »