Izvor: Telegraf/Politika arhiva vesti 26.01.2017

Obnova tužbe protiv Srbije - uvod u novu krizu

Telegraf 26.01.2017
Nastojanje bošnjačkih političara da obnove tužbu protiv Srbije, bi mogao da bude uvod u krizu koja nikome ne bi bila od koristi, izjavio je Mladen Ivanić. Odnose Beograda i Sarajeva opterećuju neke nove tenzije, a jedna od njih je nastojanje… »

Nikolić: Pitao sam Tačija - koliki ti je zid oko kuće, tri metra?

Telegraf 26.01.2017
- Prošlo je vreme kada su pojedini, za života, iz stranih država obezbeđivali sebi spomenike i nazive ulica u okviru prištinske administracije. To očigledno više neće biti svetski trend - smatra Nikolić. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić… »

Vučić svečano dočekan u Minsku ispred Doma Vlade

Telegraf 26.01.2017
Vučić koji je sinoć doputovao u Minsk imaće i odvojen susret sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom, i drugim zvaničnicima te zemlje. Premijer Belorusije Andrej Kobjakov priredio je danas svečani doček ispred Doma Vlade Belorusije… »

Đurić: Apelacioni sud u Prištini da hitno uvaži čelično čvrste argumente za Ivanovića

Telegraf 26.01.2017
Đurić navodi da je čitav postupak protiv Olivera Ivanovića obeležio niz u sudskoj praksi demokratskih društava nemogućih odluka. Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izrazio je očekivanje “da će Apelacioni sud u Prištini… »

Osipa se Nova Srbija: Odbori daju podršku Vučiću

Telegraf 26.01.2017
Samo danas podršku Vučiću pružili su opštinski i gradski odbori Nove Srbije u Južnom Banatu, Topoli, Mladenovcu, Severnobačkog okruga, Subotice... Odbori Nove Srbije širom zemlje napuštaju tu stranku i prelaze u Srpsku naprednu stranku (SNS)… »

Srpske žrtve traže PRAVDU: Slučaj Haradinaj je test za Evropu

Telegraf 26.01.2017
Slučaj Ramuša Haradinaja je test za Evropu, a srpske žrtve traže pravdu. Ne odustajemo od krivičnog procesuiranja i optužbi protiv odgovornih za ratne zločine, rekao je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, po obilasku Spomen sobe… »

Razgovarali smo o nabavci moćnih sistema za vazdušnu odbranu: Vučić u Minsku (foto)

Telegraf 26.01.2017
Počeli su razgovori o nabavci lovaca i protivavionskog oružja i oruđa po najpovoljnijim uslovima, kaže Vučić. Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Minsku sa predsednikom Vlade Belorusije Andrejem Kobjakovim o bilateralnim… »

Ilić: Jovanović isključen iz stranke

Telegraf 26.01.2017
Ilić tvrdi da je Jovanović "bio na zadatku da NS nestane sa političke scene i da svi pređu u Srpsku naprednu stranku" Lider Nove Srbije (NS) Velimir Ilić, izjavio je danas da je potpredsednik NS Dragan Jovanović isključen iz te stranke, jer se kako… »

Već 1079 dana sam u zatvoru, nisam kriv, a neće da me puste: Dramatična ispovest Srbina koji čeka pravdu

Telegraf 26.01.2017
Njegova sudbina je neizvesna. GI SDP Oliver Ivanović podseća da se sutra navršava tri godine otkako je njihov lider Oliver Ivanović utamničen, bez ikakvih dokaza. ČEKAM PRAVDU NA SVETOG SAVU: Ivanović tri godine u zatvoru Održano dodatno ročište… »

Opozvan ambasador u Sloveniji: Nikolić potpisao ukaz

Telegraf 26.01.2017
Objavljeno je i rešenje Vlade Srbije o postavljenju Vasilija Petkovića za generalnog konzula Srbije u Torontu i Svetlane Stanković na dužnost generalnog konzula Srbije u Salcburgu. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić opozvao je Aleksandra… »