Izvor: Večernje novosti/Balkan arhiva vesti 26.01.2017

Stoltenberg: Crna Gora uskoro članica NATO

Večernje novosti 26.01.2017
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas u Briselu da je uveren da će američki Senat ratifikovati Protokol o pristupanju Crne Gore Sevrenoatlanskom savezu. Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas u Briselu da je uveren… »

Žrtva smrzavanja u Republici Srpskoj

Večernje novosti 26.01.2017
Jedan šezdesetosmogodišnji žitelj sela kod Šipova, u Republici Srpskoj, umro je od smrzavanja. Jedan šezdesetosmogodišnji žitelj sela kod Šipova, u Republici Srpskoj, umro je od smrzavanja. Portaparolka banjalučke policije Marija Markanović… »

U Banjaluci otkrivena spomen-ploča: Koljević nije zaboravljen

Večernje novosti 25.01.2017
Najbolja odbrana Republike Srpske je čuvanje od zaborava ljudi koji su je stvarali, kao što je bio Nikola Koljević - izjavio je Milorad Dodik nakon otkrivanja spomen-ploče na rodnoj kući Koljevića. NAJBOLjA odbrana Republike Srpske je čuvanje od… »

Uhapšeni pomagači ubice ugostitelja iz Bileće

Večernje novosti 26.01.2017
Iza rešetaka Srđan Denda, Stojan Nosović i Gavrilo Bjelica, zbog sumnje da su povezani sa ubistvom ugostitelja Petra Bajčetića (37) 19. septembra prošle godine. BILEĆA - Policija za organizovani kriminal MUP-a RS uhapsila je u četvrtak Bilećanine… »

Rešeno ubistvo u Bečićima: Budvani ubili dvojicu i ranili jednog muškarca!

Večernje novosti 26.01.2017
Za ubistvo Đorđa Borete i dr Dragana Nena Zečevića i ranjavanje Iva Stanišića osumnjičeni su Ratko Vušović i Vasilije Rafailović. BUDVA -Istražitelji veruju da su razrešili likvidaciju mladog Budvanina Đorđa Borete, odnosno likvidaciju u… »

Minimalac za čak 17.000 zaposlenih!

Večernje novosti 26.01.2017
Najnoviji podaci Poreske uprave Crne Gore pokazuju da veliki broj radnika malo zarađuje. Keković: Nekorektna visina zarade. Lekić: Deo plate ide na ruke. GOTOVO deset odsto zaposlenih u Crnoj Gori prima - minimalac! Minimalnu zaradu, koja iznosi 193… »

Povišica penzionerima u RS još bez datuma

Večernje novosti 26.01.2017
Najstariji stanovnici čekaju odluku Vlade Republike Srpske O najavljenom povećanju penzija. Nadaju se čeku većem za pet, a teško da će biti novca za više od tri odsto. PREDSTAVNICI Vlade i Udruženja penzionera RS postigli su još krajem prošle… »

Polemike Marko Milačić: Milova autokratija

Večernje novosti 26.01.2017
Crna Gora je, u okvirima Evrope poslednja, i dalje živuća, autokratija. Ona povremeno zadobija obrise otvorenog, malog, mediteranskog, modernizovanog - totalitarizma. MI građani Crne Gore, tri smo decenije taoci kriminalne klike, mafijaškog tipa. Dok… »

Crnogorci "oterali" iz škola Sv. Savu, a slavljen je čak i pod Turcima

Večernje novosti 26.01.2017
Prvi srpski prosvetitelj, zakonodavac, prvi arhiepiskop autokefalne samostalne Srpske crkve - Sveti Sava, proteran je iz škola u Crnoj Gori. PRVI srpski prosvetitelj, zakonodavac, prvi arhiepiskop autokefalne samostalne Srpske crkve - Sveti Sava… »

Domovima zdravlja 1,2 miliona

Večernje novosti 26.01.2017
Ministarstvo zdravlja Srpske ulaže u potrebnu opremu za ambulante porodične medicine. BANjALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Dragan Bogdanić i direktor firme "Adrialajn" iz Banjaluke Darko Petrović potpisali su ugovor za nabavku… »