Izvor: Večernje novosti/Kultura arhiva vesti 26.01.2017

Ivan Tasovac opet direktor

Večernje novosti 26.01.2017
Vlada je razrešila Darka Krstića sa mesta vršioca dužnosti i imenovala prvog čoveka Filharmonije. NA sednici Vlade Srbije Ivan Tasovac je imenovan za direktora Beogradske filharmonije, i tako ponovo došao na čelo ove institucije, čiji je prvi… »

Izložba dela najboljih vajara: Nevidljive sile kamena

Večernje novosti 26.01.2017
Izložba 33 skulpture iz zbirke Muzeja savremene umetnosti. U postavci dela najboljih srpskih i jugoslovenskih vajara. DELA nekih od najznačajnijih srpskih vajara 20. veka, kao i skulptora bivših jugoslovenskih republika, iz zbirke Muzeja savremene… »

Milena Dravić: Ne osećam se dobro, radim na ozdravljenju

Večernje novosti 26.01.2017
Nakon što je na jesen prošle godine obelodanjeno da se najveća dama srpskog glumišta Milena Dravić (76), oporavlja nakon primene terapije i borbe sa kancerom, interesovanje i briga za njeno zdravstveno stanje u javnosti ne jenjava. Nakon što je na… »

"Zlatni Suncokret" Svetlani Slapšak: Spas života i savesti

Večernje novosti 26.01.2017
Prestižna književna nagrada dodeljena za roman "Ravnoteža" u izdanju "Lagune" NA svečanosti u "Tri šešira" Svetlani Slapšak (1948) uručena je ugledna "Vitalova" nagrada "Zlatni suncokret" za roman "Ravnoteža", u izdanju "Lagune". - Roman… »

Novosti i Laguna poklanjaju: „Došljaci” Milutina Uskokovića; Poznati dobitnici

Večernje novosti 26.01.2017
Novosti i Laguna ponovo daruju čitaoce: Pet najbržih koji pošalju SMS dobiće na poklon prvi roman o urbanom Beogradu - „Došljaci” autora Milutina Uskokovića. Novosti i Laguna ponovo daruju čitaoce: Pet najbržih koji pošalju SMS dobiće na… »

Radovi Radomira Damnjanovića u Galeriji ULUS

Večernje novosti 26.01.2017
Izložba aktuelnog dobitnika nagrade Jesenje izložbe biće otvorena večeras u Knez Mihailovoj. Autor je izdvojio izbor iz serije "Intervencije" IZLOŽBA aktuelnog dobitnika nagrade Jesenje izložbe, našeg svetski priznatog umetnika Radomira… »

Graditelje izbacili rokeri

Večernje novosti 25.01.2017
Knjiga povodom 170 godina arhitektonskog fakulteta podelila stručnjake. Mesto Jobsta i Koraća - Magi iz EKV i Peđa iz "Laboratorije zvuka" KNjIGA "170 ličnosti za 170 godina visokoškolske nastave u oblasti arhitekture u Srbiji" puna je tehničkih… »