Izvor: Vesti online/Balkan arhiva vesti 26.01.2017

Srbi i Hrvati složni: Revizija tužbe BiH protiv Srbije neprihvatljiva

Vesti online 26.01.2017
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i hrvatski član Predsedništva BiH Dragan Čović poručili su da je neprihvatljivo pokretanje revizije tužbe BiH za genocid protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde. Posle sastanka u Banjaluci, Dodik je na… »

Ma nije moguće: Hrvati spremni da osude ustaški režim

Vesti online 26.01.2017
Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da je u toku rad na formiranju komisije za suočavanje za prošlošću, te najavio da će Hrvatska osuditi ustaški režim koji je počinio brojne zločine, ali isto tako "trezveno reći šta se događalo… »

Hrvatski kardinal lupetao u Vukovaru: U BiH je nastavljeno etničko čišćenje!

Vesti online 26.01.2017
Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić izjavio je kako od hrvatskih čelnika i hrvatske države, kao potpisnice Dejtonskog sporazuma, očekuje da pomognu izgradnju BiH u jednakim pravima, u čemu treba da učestvuje i EU sa svojim demokratskim… »

Objasnili Mesiću: Evo šta je bio Jasenovac

Vesti online 26.01.2017
Javna ustanova Spomen područje Jasenovac osudila je u četvrtak izjave nekadašnjeg hrvatskog predsendika Stjepana Mesića koji je 1992. godine, između ostalog, izjavio da je ustaški logor Jasenovac bio radni logor i da su zatočenici tu našli spas od… »

I Hrvatima dosta Bakirovog antisrpstva

Vesti online 26.01.2017
Dok Bakir Izetbegović, bošnjački član Predsedništva Bosne i Hercegovine i lider Bošnjaka iz Sarajeva, najavljuje reviziju bosanske tužbe protiv Srbije za genocid, dotle Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, i Dragan Čović, lider HDZ… »

Četnički lov na Tita: Broz je preživeo više sačekuša

Vesti online 26.01.2017
Četnička emigracija u Sjedinjenim Državama nekoliko puta je pokušala da ubije Josipa Broza Tita. Jedan od neuspelih atentata izveden je za vreme Titove posete Džonu Ficdžeraldu Kenediju. Pokušaj atentata se dogodio u Njujorku 1963, za vreme posete… »

Hrvatska voditeljka na seks snimku s trojicom mladića: Ničeg se ne sećam

Vesti online 26.01.2017
Trojicu mladića hrvatska manekenka i voditeljka Tina Katanić prijavila je nakon što su u javnost krajem maja i početkom juna iscurila dva eksplicitna snimka nje i dvojice mladića J. L. i D. Z. Na osnovu njene izjave i podataka iz mobilnog telefona… »

Tramp još ne pušta Mila u NATO

Vesti online 26.01.2017
Zakonodavno telo Sjedinjenih Američkih Država još ne daje zeleno svetlo za prijem Crne Gore u NATO zbog zgusnutog dnevnog reda oko formiranja nove administracije, ali iz zbog političkog opreza iste te administracije. Protokol o pristupanju Crne Gore… »