Izvor: Vesti online/Politika arhiva vesti 26.01.2017

I novi "lovci" čuvaće srpsko nebo?

Vesti online 26.01.2017
Premijer Vučić izjavio u Minsku da je sa zvaničnicima Belorusije razgovarao o nabavci oružja i oruđa, pre svega za zaštitu našeg neba, kao i o potencijalnoj nabavci "lovaca" i protivavionskog oružja, po najpovoljnijim uslovima. Vučić je za RTS… »

Aleksandar Jablanović podneo ostavku

Vesti online 26.01.2017
Državni sekretar u Ministarstvu za rad, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Jablanović, podneo je neopozivu ostavku na tu funkciju. Na ovaj potez odlučio se, kako kaže, nakon što su se u javnosti pojavile informacije o hapšenju njegovog brata… »

Velja ne odustaje: Nova fotografija Lončara sa "zemuncima"

Vesti online 26.01.2017
Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjаvio je dа je potpredsednik strаnke Drаgаn Jovаnović isključen iz te strаnke, jer se kаko je nаveo ponаšаo suprotnim odlukаmа Predsedništvа i Izvršnog odborа. Ilić tvrdi dа je Jovаnović "bio… »

Vučić o Tačijevoj izjavi: Ne mogu da održe reč ni dva minuta

Vesti online 26.01.2017
"Izjava kosovskog predsednika Hašima Tačija nakon dijaloga u Briselu pokazuje da Priština nije voljna ili sposobna da održi svoju reč duže od dva minuta i da ne rade ništa u skladu sa onim što je dogovoreno", rekao je premijer Srbije Aleksandar… »

Evo šta je Vikiliks javio Šešelju o Vuku Jeremiću

Vesti online 26.01.2017
Predsednica Izvršnog odbora Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta istakla je na konferenciji za novinare da je upravo izašla najnovija knjiga Vojislava Šešelja "Vikiliks mi javlja – drugi deo". U ovoj knjizi objavljene su, kako navode radikali… »

"Haradinaj je test za Evropu - da li je legalno ubijanje Srba"

Vesti online 26.01.2017
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je slučaj nekadašnjeg komandanta OVK Ramuša Haradinaja test za Evropu. Dačić je posle posete Spomen-sobi "Kosmetske žrtve" u prostorijama Udruženje nestalih i kidnapovanih kazao u… »

Haradinaj ucenjuje: Dijalog samo ako Srbija prizna Kosovo!

Vesti online 26.01.2017
"Priština pokazuje inferiornost i poniznost prema Beogradu", ocenio je predsednik opozicione Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj, dodajući da se protivi nastavku dijaloga dve strane dok Srbija ne prizna Kosovo, javlja AFP. U telefonskom… »

"Beograd neće okrenuti drugi obraz ako mu Sarajevo udari šamar"

Vesti online 26.01.2017
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da bi obnavljanje tužbe BiH protiv Srbije za genocid pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu predstavljalo "prst u oko Beogradu", ali da smatra da Sarajevo, ipak, neće povući taj potez. - Ako do te… »