Kultura arhiva vesti 26.01.2017

Tasovac ponovo direktor Beogradske filharmonije

Politika 26.01.2017
Pijanista i bivši ministar kulture Ivan Tasovac imenovan je na sednici Vlade Republike Srbije za direktora Beogradske filharmonije i tako ponovo došao na čelo institucije čiji je prvi čovek bio od 2001. do 2013. godine. Posle sprovedenog konkursa u… »

Premijerno prikazan "La la land" kao najava 45. FEST

Danas 26.01.2017
Mesec dana pred najveći beogradski filmski festival sinoć je premijerno prikazan film američkog reditelja Demijana Čazela "La La Land". Ovo izuzetno uspešno ostvarenje odnelo je čak sedam Zlatnih globusa, a pre svega dva dana nominovano je za… »

Za roman Ravnoteža Svetlani Slapšak nagrada Zlatni suncokret

Beta 26.01.2017
Profesorki i književnici Svetlani Slapšak uručena je danas za roman "Ravnoteža" nagrada "Zlatni suncokret" koju već dve decenije dodeljuje kompanija Vital. Predsednik žirija za dodelu Vitalove nagrade Vladimir Gvozden naveo je da je "Ravnoteža"… »

Izložba dela najboljih vajara: Nevidljive sile kamena

Večernje novosti 26.01.2017
Izložba 33 skulpture iz zbirke Muzeja savremene umetnosti. U postavci dela najboljih srpskih i jugoslovenskih vajara. DELA nekih od najznačajnijih srpskih vajara 20. veka, kao i skulptora bivših jugoslovenskih republika, iz zbirke Muzeja savremene… »

„Razumihin šou” u nacionalnom teatru

Politika 26.01.2017
Beogradska premijera gostujuće predstave „Razumihin šou” biće izvedena večeras u 20.30 na sceni „Raša Plaović” Narodnog pozorišta u Beogradu. Predstava je urađena u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu i pozorišne trupe… »

"Gospodin Gaga" otvorio "Dane igre" u Kinoteci

B92 26.01.2017
Srpskom premijerom filma "Gospodin Gaga", reditelja Tomera Hejmana, snimljenog u produkciji glumice Natali Portman, u Jugoslovenskoj kinoteci počeli su četvrti "Dani igre". "Dani igre u Kinoteci su postali mala tradicija. Kroz reviju različitih… »

Skočila popularnost “1984” posle Trampove izjave

Press 26.01.2017
Knjiga Džordža Orvela "1984" dospela je na prvo mesto liste bestselera na sajtu za onlajn kupovinu Amazon posle izjave savetnice Donalda Trampa o "alternativnim činjenicama" u vezi s brojem prisutnih na inauguraciji novog američkog predsednika… »

"Sama je tražila" - predstava o nasilju nad ženama

B92 26.01.2017
Predstava o nasilju nad ženama "Sama je tražila" premijerno će biti izvedena 28. januara u Dečjem kulturnom centru u Beogradu, a rediteljka Ksenija Krnajski kaže da ih je zanimalo globalno nasilje nad ženama te su temu posmatrale iz umetničkog… »

Ako volite romantiku i balet...

Mondo 26.01.2017
...obradovaće vas novi koncert Beogradske filharmonije! Foto: YouTube Doskorašnji šef dirigent i muzički direktor Boljšoj teatra Aleksandar Vedernikov predvodiće treći randevu iz ciklusa "Za zaljubljene" Beogradske filharmonije 27. januara u… »

Milena Dravić: Ne osećam se dobro

Kurir 26.01.2017
Nakon što je prošle godine objavljeno da se Milena Dravić (76) nalazi u bolnici na lečenju, javnost u regionu sa zebnjom prati dešavanja vezana za jednu od najvećih glumica na ovim prostorima. Nakon što je otpuštena iz bolnice, izvori iz… »