Politika arhiva vesti 26.01.2017

Vučić u minsku: Oružje za Vojsku Srbije pod najpovoljnijim uslovima

Kurir 26.01.2017
MINSK - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je s beloruskim zvaničnicima razgovarao o potencijalnoj kupovini lovačkih aviona i protivavionskog oružja za Vojsku Srbije "pod najpovoljnijim uslovima". Premijer je naveo da su razgovarali… »

Brat državnog sekretara diluje heroin: Preprodaju droge ugovarao sa kosovske mreže

Blic 26.01.2017
Marko Jablanović, brat državnog sekretara u Ministarstvu za rad Aleksandra Jablanovića, koji je uhapšen zbog dilovanja droge, preprodaju je ugovarao sa kosovske mreže 049, saznaje "Blic". Nakon teksta u "Blicu", u kome je otkriveno da je Marko… »

Lončar: Moja ostavka nije sporna ako je fotografija razlog

Beta 26.01.2017
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da nikada nije bio u vili zemunskog klana u Šilerovoj ulici u Zemunu, i dodao da njegova ostavka nije sporna, ako je razlog za to fotografija nastala u vreme kada je bio običan lekar i operisao oca šefa tog… »

Ni Hrvati neće Bakirovu tužbu

Večernje novosti 26.01.2017
Izetbegović usamljen u nameri da obnovi proces za genocid protiv Srbije. Čović: Revizija bi dovela do potpunog kolapsa. OSIM srpskog člana Predsedništva BiH Mladena Ivanića, protivnik revizije tužbe Sarajeva protiv Srbije za genocid je i hrvatski… »

"Priština ne drži reč duže od dva minuta"

RTV 26.01.2017
BRISEL, BEOGRAD - Izjava kosovskog predsednika Hašima Tačija nakon dijaloga u Briselu pokazuje da Priština nije voljna ili sposobna da održi svoju reč duže od dva minuta i da ne rade ništa u skladu sa onim što je dogovoreno, rekao je premijer… »

Nikolić sa zvaničnicima Portugalije o snažnijoj saradnji

RTS 26.01.2017
Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić se, tokom dvodnevne državne posete Republici Portugaliji, susreo sa predsednikom Vlade Antoniom Kostom. Nikolić razgovarao i sa predsednikom prlamenta Portugalije koji je podržao Srbiju u procesu… »

Radeta: Šešelj raskrinkao Jeremića

Dnevnik 26.01.2017
Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izdao je knjigu „Vikiliks mi javlja – Drugi deo”, u kojoj su objavljene depeše ambasade SAD u Beogradu koje, kako smatra, dokazuju da su predstavnici vlasti, među kojima i predsednički kandidat Vuk… »

Dačić: Slučaj Haradinaj je test za Evropu

Večernje novosti 26.01.2017
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je test za Evropu slučaj nekadašnjeg komandanta OVK Ramuša Haradinaja, koji je u Francuskoj uhapšen po srpskoj poternici za ratne zločine. Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica… »

Cipras od posete Srbiji očekuje podsticaj ekonomskoj saradnji

Beta 26.01.2017
Predsednik grčke vlade Aleksis Cipras rekao je danas da očekuje da će njegova predstojeća poseta Srbiji, pored intenzivnog političkog dijaloga, doneti i novi podsticaj već dobro razvijenoj ekonomskoj saradnji, saopštilo je Ministarstvo spoljnih… »

Epp: SNS da se ogradi od ličnosti kao što je Šljivančanin

Blic 25.01.2017
Srpska napredna stranka je prošle nedelje u Beški organizovala tribinu na kojoj je govorio osuđenik za ratne zločine Veselin Šljivančanin. I dok premijer kaže da će o ovom slučaju biti reči na stranačkom skupu, iz Evropske narodne partije za N1… »