Politika arhiva vesti 26.01.2017

"Belorusija zahvalna Vučiću ako bi dao uputstva"

B92 26.01.2017
Minsk -- Saradnja Belorusije i Srbije u bankarskom sektoru izgleda vrlo obećavajuće, kaže predsedavajući Veća Republike Narodne skupštine Belorusije Mihail Mjasniković. "Saradnja u bankarskom sektoru je još jedno područje koje, verujem, ima… »

Hapšenje Jablanovića: Brat funkcionera pao zbog 3 kg droge!

Kurir 26.01.2017
Rođeni brat Aleksandra Jablanovića, državnog sekretara u Ministarstvu za rad, sumnjiči se da je prodavao drogu sa još tri osobe. BEOGRAD - Marku Jablanoviću (34), rođenom bratu Aleksandra Jablanovića, državnog sekretara u Ministarstvu za rad i… »

Lončar: Moja ostavka nije sporna ako je fotografija razlog

Beta 26.01.2017
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da nikada nije bio u vili zemunskog klana u Šilerovoj ulici u Zemunu, i dodao da njegova ostavka nije sporna, ako je razlog za to fotografija nastala u vreme kada je bio običan lekar i operisao oca šefa tog… »

Ivanić, Dodik i Čović protiv obnavljanja tužbe

N1 Info 26.01.2017
Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić izjavio je danas da se protivi nameri bošnjačkih političara da se pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu ponovo pokrene postupak protiv Srbije. Isti stav imaju predsednik RS Milorad… »

"Priština ne drži reč duže od dva minuta"

RTV 26.01.2017
BRISEL, BEOGRAD - Izjava kosovskog predsednika Hašima Tačija nakon dijaloga u Briselu pokazuje da Priština nije voljna ili sposobna da održi svoju reč duže od dva minuta i da ne rade ništa u skladu sa onim što je dogovoreno, rekao je premijer… »

Nikolić: Evo zašto je Srbija dobra za investitore

Mondo 26.01.2017
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je u Lisabonu portugalskom premijeru Antoniju Kosti ukazao na brojne prednosti koje Srbija nudi investitorima. Foto: FOTO TANJUG/ VLADA SRBIJE Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, drugog dana posete Portugalu, sastao se… »

Vjerica Radeta: Šešelj depešama raskrinkao Vuka Jeremića

Kurir 26.01.2017
BEOGRAD - Predsednik Izvršnog odbora Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta izjavila je danas da se u najnovijoj knjiži lidera te stranke Vojislava Šešelja nalazi veliki broj depeša kojima je, kako je rekla, raskrinkano ponašanje Vuka Jeremića… »

Dačić: Slučaj Haradinaj je test za Evropu

Beta 26.01.2017
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je test za Evropu slučaj nekadašnjeg komandanta OVK Ramuša Haradinaja, koji je u Francuskoj uhapšen po srpskoj poternici za ratne zločine. Dačić je posle posete Spomen-sobi… »

Mnogo prostora za privrednu saradnju

Politika 26.01.2017
Atina – Grčki premijer Alekis Cipras koji u utorak dolazi u dvodnevnu zvaničnu posetu Srbiji izrazo je očekivanja da će predstojeća poseta Beogradu imati višestruki značaj. U susretu sa ambasadorom Srbije u Grčkoj Dušanom Spasojevićem, Cipras… »

Epp: SNS da se ogradi od ličnosti kao što je Šljivančanin

Blic 25.01.2017
Srpska napredna stranka je prošle nedelje u Beški organizovala tribinu na kojoj je govorio osuđenik za ratne zločine Veselin Šljivančanin. I dok premijer kaže da će o ovom slučaju biti reči na stranačkom skupu, iz Evropske narodne partije za N1… »