Svet arhiva vesti 26.01.2017

Meksička valuta u padu, predsednik Nijeto otkazao posetu Vašingtonu

Gde investirati 26.01.2017
Meksički pezos je u četvrtak oslabio dodatnih 1% nakon što je predsednik Enrike Penja Nijeto otkazao sastanak sa Donaldom Trampom. Na međunarodnim tržištima meksičkom valutom se trguje po ceni 21,21 pezosa za dolar. Od početka godine meksički… »

Ruski muftija Olbrajtovoj: Sa verom se ne šali

Politika 26.01.2017
MOSKVA – Zamenik predsednika ruskog Saveta muftija Rušen Abjasov rekao je danas da se sa verom ne treba šaliti, a povodom izjave bivše državne sekretarke Medlin Olbrajt da je spremna da pređe u islam kao odgovor na migrantsku politiku novog… »

Italija: U lavini poginulo 29 ljudi

RTV 26.01.2017
RIM - Broj poginulih u ruševinama hotela "Rigopiano" u središnjoj Italiji, na koji se sručila snežna lavine prošle nedelje dostigao je 29, nakon što su poslednja tela izvučena iz hotela, saopštili su danas vatrogasci. Kako prenosi AP, vatrogasci… »

Ruska zver na nebu: Pogledajte prvi let novog MIG-35!

Vesti online 26.01.2017
Ruska armija od danas je jača za novi MIG-35, čiji je prvi let pratio i predsednik Rusije Vladimir Putin, objavila je ruska Pravda. - Čestitam inženjerima, dizajnerima, pilotima... svima koji su učestvovali u ovom važnom poslu. Ova letelica… »

Turska: Grčka štiti zaverenike

Slobodna Evropa 26.01.2017
Tursko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da Grčka štiti zaverenike i da ne postiže uspeh u borbi protiv terorizma nakon što je Vrhovni sud te zemlje donio odluku da prebegli vojnici neće biti isporučeni u Tursku. Osam muškaraca… »

Trump: Ograničiti ulazak migranata iz muslimanskih zemalja

Al Jazeera 26.01.2017
Američki predsjednik tvrdi da njegov plan ne znači progon muslimana, dok demonstranti u New Yorku poručuju kako neće dozvoliti podjele. Predsjednik SAD-a Donald Trump izjavio je da je njegov plan da se ograniči ulazak ljudi iz nekoliko muslimanskih… »

Eksplozija u stanu u Beču uoči dolaska izvršitelja

Politika 26.01.2017
BEČ - Jedna eksplozija, u kojoj je preminula jedna, a povređeno više osoba, potresla je jutros 17. bečki okrug. U jednoj stambenoj zgradi u glavnoj ulici ovog dela grada, dogodila se eksplozija nešto oko osam časova. Potresi su izazvali delimično… »

"Moguć slom evra u idućih 18 meseci"

Blic 26.01.2017
Profesor Teodor Ruzvelt Maloh, glavni kandidat Donalda Trampa za ambasadora u Evropskoj uniji, izjavio je da bi jedinstvena valuta evrozone "mogla da doživi slom" u naredih 18 meseci. Maloh, koji je predsednik i glavni izvršni direktor kompanije "Global… »

Požari u Čileu, poginulo šest osoba

RTV 26.01.2017
SANTIJAGO DE ČILE - Najmanje šest osoba, četiri vatrogasca i dva policajca, poginula su prilikom gašenja požara u centralnim delovima Čilea, saopštili su danas zvaničnici. Pozivajući se na izvore vatrogasne službe, agencija AFP je prenela da su… »

Rusija: Eksplozija u termoelektrani, jedna osoba poginula

B92 26.01.2017
Najmanje jedna osoba je poginula u eksploziji u termoelektrani u centralnim delovima Rusije, javili su ruski mediji. Od siline eksplozije uništeno je više od 600 kvadratnih metara metalnog postrojenja, prenose mediji, pozivajući se na Ministarstvo za… »