Nauka & Tehnologija arhiva vesti 26.01.2017

„Fejsbuk“ ponovo imitira „Snepčet“

RTS 26.01.2017
Opcija „storis“, koju je svojim korisnicama društvena mreža „Snepčet“ nudila od samog početka, od danas je dostupna i na „Fejsbuku“ – za one koji mu pristupaju putem telefona sa operativnim sistemima „Android“ i "iOS". Iz kompanije… »

Novi Samsung Galaxy A3 i A5 stigli u Srbiju

Blic 26.01.2017
Nakon svetske premijere, najnoviji modeli iz Galaxy porodice, A3 i A5, zvanično su predstavljeni i na srpskom tržištu. U pitanju su telefoni inspirisani Samsung premijum uređajima a u prodaji će biti od 3. februara. Novi Samsung modeli preuzeli su… »

Donald Tramp najavljuje još jaču borbu protiv piraterije

Benchmark 26.01.2017
Novi predsednik SAD Donald Tramp je podsetio da su snažni zakoni o autorskim pravima interes ne samo nacije, već i njegov takođe. U pismu koje je stiglo od Copyright Alliance, navodi se da je Trampov portfolio autorskih prava bez presedana, te se… »

Dell – Modernizacija IT sektora ključ opstanka na tržištu

Personal magazin 26.01.2017
Kompanija Dell EMC je nedavno sprovela anketu o modernizaciji poslovanja u kojoj je učestvovalo više od četiri hiljade rukovodilaca iz šesnaest zemalja širom sveta. Više od polovine učesnika ankete potvrdilo je da je u poslednje tri godine došlo… »

Nova interaktivna platforma Kaspersky Lab-a za podizanje svesti o korporativnoj sajber bezbednosti

Personal magazin 26.01.2017
Kompanija Kaspersky Lab objavila je da će od danas biti dostupna njena bezbednosna platforma Kaspersky Interactive Protection Simulation Online (KIPS Online). KIPS Online predstavlja nadogradnju na prethodnu platformu koja je dobila visoku ocenu – KIPS… »

Kompanija LG objavila finansijske rezultate za 2016. godinu

Personal magazin 26.01.2017
Kompanija LG Electronics objavila je finansijske rezultate za 2016. godinu, prema kojima je zabeležen operativni profit od 1,34 biliona južnokorejskih vona (1,16 milijardi američkih dolara), što predstavlja porast od 12,2 odsto u odnosu na prošlu… »

Epson onlajn kalkulator – izračunajte uštedu prilikom štampe na Epson ITS štampačima

Personal magazin 26.01.2017
Sa Epsonovim onlajn kalkulatorom, korisnici i manja preduzeća mogu lako da vide koliko će uštedeti, tako što će uporediti 20 najprodavanijih štampača sa Epsonovim štampačima sa sistemom rezerovara za mastila (ITS), kako bi saznali koji model… »

SAP već sedmu godinu za redom beleži rast

Personal magazin 26.01.2017
u oblasti Cloud rešenja sa solidnim rastom, pa tako prihod od Cloud rešenja na nivou cele godine predstavlja 61 odsto ukupnog prihoda. „Rezultati koje smo postigli u 2016. su izuzetni, s obzirom da je ovo sedma godina kako beležimo rast profita… »

Francuski političar u nedelju govori na dva mitinga istovremeno!

Nova energija 26.01.2017
Kandidat radikalne levice na predsedničkim izborima u Francuskoj, Žan-Lik Melanšon u nedelju istovremeno nastupa na dva mitinga. Na jednom će biti on, a na drugom će biti njegova trodimenzionalna, pokretna elektronska slika u prostoru – hologram… »

Ne pomaže ni najjača lozinka! Od ovog špijuniranja na Fejsbuku nema zaštite!

Srbija danas 26.01.2017
Opasnost je veoma blizu. Milioni Fejsbuk korisnika širom sveta pokušavaju da zaštite svoje profile komplikovanim lozinkama koje je teško probiti, ali ni najbolja lozinka ne može nekoga da zaštiti od njegovih najbližih – partnera, porodice i… »