Vojvodina arhiva vesti 26.01.2017

Ivani Španović Februarska nagrada N.Sada

RTV 26.01.2017
NOVI SAD - Odbornici Skupštine Grada Novog Sada danas su na svečanoj sednici doneli odluku da se Februarska nagrada Grada Novog Sada za 2016. godinu dodeli atletičarki Ivani Španović. Za taj predlog glasalo je svih 72 prisutna odbornika. Predsednica… »

Venac na spomenik žrtvama Holokausta

RTV 26.01.2017
NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević danas je na Jevrejskom groblju u Novom Sadu položio venac na spomenik žrtvama Holokausta, a povodom 27. janura Međunarodnog dana sećanja na Holokaust. Vučević je tom prilikom rekao da se… »

Trojka uhvaćena na Temerinskom putu sa 46 stubova ukradenih sa autoputa

Radio 021 26.01.2017
Novosadska policija podneće krivične prijave protiv tri osobe zbog krađe na štetu "Puteva Srbije". Policija je sinoć oko 2 sata na Temerinskom putu pronašla osumnjičene nekoliko sati posle prijave da nepoznata lica kradu stubove sa zaštitne… »

Rebić i tužioci upoznali roditelje Barbare Vitez sa slučajem

RTV 26.01.2017
BEOGRAD - Roditeljima devojčice Barbare Vitez (15) iz Sente, koja je nestala 25. novembra prošle godine, danas je omogućen uvid u kompletan predmet njenog slučaja, saopštio je MUP. U toku razgovora sa direktorom policije Vladimirom Rebićem, višim… »

U Kisačkoj pretučen žandar, policija se još ne oglašava

Radio 021 26.01.2017
U sukobu koji se dogodio preksinoć u Kisačkoj ulici brutalno je pretučen pripadnik novosadskog odreda žandarmerije, saznaje 021. Sem što je pretučen, Boris J. (34) je i ranjen iz pištolja, a batine je dobila i njegova žena sa kojom se vraćao od… »

Ostavke predsednika opštine u Vrbasu i Odžacima

Blic 26.01.2017
Srpska napredna stranka u Vojvodini saopštila je danas da su njeni članovi koji su na funkcijama predsednika opština Vrbas i Odžaci podneli ostavke na te funkcije, kako bi uz predsedničke izbore, u tim opštinama bili održani i lokalni. Ostavke su… »

Tuča između migranata, dvojica optuženi za ubistvo u pokušaju

Subotica.com 26.01.2017
Subotička policija identifikovala je i privela učesnike tuče u kojoj je učestvovalo više osoba, državljana Pakistana i Avganistana. Po nalogu tužioca, pakistanskim državljanima A. S. i S. H., određeno je zadržavanje do 48 časova, zbog… »

Članovi NS prelaze u SNS

RTV 26.01.2017
SUBOTICA - Predsednik Severnobačkog okruga Nove Srbije, Perica Savić kao i predsednik Gradskog odbora Nove Srbije u Subotici, Dejan Martinović, pristupili su danas Srpskoj naprednoj stranci. Savić je za Tanjug rekao da je odluku o izlasku iz Nove… »

HAVARIJA: Sremski Karlovci do 13 sati bez vode

Moj Novi Sad 26.01.2017
Kako javlja JKP "Vodovod i kanalizacija", zbog radova na sanaciji havarije bez vode će danas do 13 sati biti Sremski Karlovci i naselje Širine. Postoji mogućnost da će u toku radova, ukoliko za tim bude potrebe, blokada vodovodne mreže biti… »

Kamioni zbog migranata čekaju na granici

RTV 26.01.2017
HORGOŠ - Na izlazima iz Srbije ka Mađarskoj i Hrvatskoj kamioni i danas čekaju satima, a najduže na graničnim prelazima Horgoš, Kelebija i Batrovci, saopštila je Uprava carine Srbije. Uzrok je detaljan pregled kamiona koji pogranične službe… »