Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 03.02.2017

Marković u Beogradu: Međusobno poštovanje Srbije i CG

Glas Amerike 03.02.2017
Prvu zvaničnu posetu stranoj zemlji kao novi premijer Crne Gore, Duško Marković obavio je u petak razgovorima u Beogradu sa srpskim kolegom Aleksandrom Vučićem - teme susreta bile su od evropskih integracija, do potrebe gradnje bržeg autoputa… »

Vojnik ranio napadača ispred Luvra

Glas Amerike 03.02.2017
Francuski vojnik ranio je muškarca naoružanog mačetom i sa dva ranca na leđima, koji je u petak nameravao da uđe u muzej Luvr u Parizu. Policija je saopštila da je napadač nasrnuo na vojnu patrolu uzvikujući Alahu Akbar ili Bog je veliki nakon… »

Stoltenberg u Prištini pozvao na smanjivanje tenzija

Glas Amerike 03.02.2017
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg poručio je danas u Prištini da sve strane treba da se uzdrže od stvaranja tenzija i rade na normalizaciji odnosa i sprovođenju sporazuma koje su Beograd i Priština postigli u Briselu. On se danas u Prištini… »

SAD uvele sankcije Iranu zbog raketne probe

Glas Amerike 03.02.2017
Američki Sekretarijat za finansije saopštio je da su uvedene nove sankcije Iranu zbog nedavne raketne probe te zemlje. Sankcionisano je trinaest pojedinaca i 12 entiteta. Među njima su mreže za podršku Iranu u Kini i Ujedinjenim Arapskim Emiratima… »

Dodik potvrdio izveštaje VOA: Za lobiranje u SAD, RS potrošila 30 miliona dolara

Glas Amerike 03.02.2017
Lider bosanskih Srba Milorad Dodik potvrdio tačnost istraživačkog izveštaja Bosanskog servisa Glasa Amerike (VOA) da je potrošio gotovo 30 miliona dolara na lobiranje u Sjedinjenim Državama. Dodik, predsednik Republike Srpske, rekao je novinarima da… »

SAD osuđuju "agresivne akcije" Rusije u istočnoj Ukrajini

Glas Amerike 03.02.2017
Ambasadorka SAD u Ujedinjenim nacijama zauzela je u četvrtak čvrst stav protiv ruske vojne akcije u istočnoj Ukrajini, osuđujući „agresivne akcije“ Moskve i rekavši da će sankcije SAD, koje su u vezi sa Krimom, ostati na snazi. “Moram osuditi… »

Tramp menja stav o jevrejskim naseljima?

Glas Amerike 03.02.2017
Bela kuća saopštila je u četvrtak veče da nova ili proširena jevrejska naselja van aktuelnih granica “možda ne pomažu” u postizanju mira između Izraela i Palestinaca. Međutim, portparol Šon Spajser saopštio je da Trampova administracija… »

Medijska koalicija: Drakonske kazne – novi vid gušenja medijskih sloboda

Glas Amerike 03.02.2017
BEOGRAD — Drakonske presude protiv lokalnih medija po tužbama zbog povređenih autorskih prava fotografa i zbog duševne boli, mnoge lokalne medije dovode do ruba propasti i predstavljaju ozbiljnju pretnju po medijske slobode u Srbiji, ocenjenili su… »

Trampov šef odbrane uverava azijske saveznike u privrženost SAD

Glas Amerike 03.02.2017
Sekretar odbrane SAD Džejms Matis rekao je u Tokiju u petak da Sjedinjene Države stoje "čvrsto, rame uz rame" uz Japan. Matis, kome je ovo prvo putovanje otkako je postao šef Pentagona, to je izjavio tokom sastanka sa japanskim premijerom Šinzo… »

Slovenački premijer upozorava na novu rutu za migrante

Glas Amerike 03.02.2017
Premijer Slovenije Miro Cerar upozorio je da je otvorena migrantska ruta putem Jadranskog mora i poluostrva Istra, prenosi slovenačka agencija STA. "Otvorena je nova ruta - Jadranskim morem do Istre. To nije nešto što nas se ne bi direktno ticalo,"… »