Izvor: Insajder arhiva vesti 03.02.2017

Skot: Ne prepoznajem se među ambasadorima koji pokušavaju da utiču na Srbiju

Insajder 03.02.2017
Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot izjavio je danas da je za Beograd i Prištinu bitno da se vrate za pregovarački sto i da pregovorima nastave put stabilizacije odnosa i da se ne prepoznaje u izjavi premijera Aleksandra Vučića da su neki ambasadori… »

Država uredbom oslobodila verske zajednice plaćanja PDV-a

Insajder 03.02.2017
Poreska uprava u odgovoru za Insajder.net navodi da Srpska pravoslavna crkva nije u sistemu PDV-a, te samim tim ne naplaćuje svoje usluge s PDV-om i nije u obavezi da podnosi poreske prijave, shodno Zakonu o PDV-u. U odgovoru se navodi da je posebnom… »

Nišlije ponovo protestovale zbog računa za grejanje

Insajder 03.02.2017
Više od 400 građana Niša, predvođenih Udruženim pokretom slobodnih stanara, održali su poslednji ovonedeljni protest ispred Gradske kuće zbog nezadovoljstva decembarskim računima za grejanje. Okupljanja su počela u ponedeljak, pošto su na adrese… »

Radoica Milosavljević ostaje i bez RTV Pirot?

Insajder 03.02.2017
Od osam medija koje je 2015. kupio Radoica Milosavljević, dva su ugašena, privatizacija jedne televizije je poništena, a ni i u jednoj nije izvršena obaveza investiranja. U Ministarstvu privrede za Istinomer kažu da je nakon poništenja privatizacije… »

Stoltenberg u Prištini: NATO za bezbednosne snage Kosova u okviru sadašnjeg mandata

Insajder 03.02.2017
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je danas u Prištini da podržava dijalog Beograda i Prištine. "Opredeljeni smo za obezbeđivanje bezbednosti na Kosovu i Kfor će to ostvariti u skladu sa svojim ovlašćenjima. Uveravam vas da će NATO… »

Tužilaštvo odbija da dostavi informacije o slučaju Beška

Insajder 03.02.2017
Osnovno javno tužilaštvo iz Stare Pazove odbilo je da odgovori na pitanja novinara Insajder.neta u vezi s istragom o incidentu u Beškoj. Kako su objasnili, objavljivanjem detaljnih informacija ugrozilo bi se „vođenje pretkrivičnog postupka“… »

Vučić ne želi da imenuje ambasadore koji bi da “raspoređuju jedinice Žandarmerije”

Insajder 03.02.2017
Premijer Aleksandar Vučić ni danas nije želeo da imenuje ambasadore koji su se zanimali za pokrete srpske Žandarmerije, ali je ponovio da im je lično rekao sve što je mislio. "A to da nam neko određuje da li će naše jedinice da budu u Kraljevu… »

Kaznev: Jutrošnji napad kod Luvra imao odlike terorizma

Insajder 03.02.2017
Francuski premijer Bernar Kaznev izjavio je danas da je napad muškarca čiji identitet nije saopšten, kod muzeja Luvr u Parizu, imao "odlike terorističkog napada". Muškarac, koji je navodno pokušao da uđe u Luvr, jutros je nožem napao vojnike… »