Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 03.02.2017

Muškarac napao vojnika nožem uzvikujući 'Alahu akbar' ispred Luvra u Parizu

Nova ekonomija 03.02.2017
Francuski vojnik je otvorio vatru nakon što je napadnut nožem u centru Pariza, kod čuvenog muzeja Luvr, javlja agencija AFP. Kako prenosi Rojters, vojnik je pucao na čoveka koji je "pokušao da uđe u muzej noseći torbe i mačetu", a AFP javlja da je… »

Pobeda građana u Rumuniji: Ministar podneo ostavku zbog protesta naroda, zakon se povlači

Nova ekonomija 03.02.2017
Rumunski ministar trgovine Florin Žijanu podneo je ostavku zbog Uredbe rumunske vlade o dekriminalizaciji brojnih prekršaja, zbog koje više od 250.000 Rumuna protestuje, prenosi Rojters. Žijanu je na svom Fejsbuk profilu napisao da podnosi ostavku iz… »

Stoltenberg razgovarao sa Srbima na Kim o njihovoj bezbednosti

Nova ekonomija 03.02.2017
Predstavnici Srba sa Kosova i Metohije preneli su danas generalnom sekretaru NATO Jensu Stoltenbergu zabrinutost za svoju bezbednost posle tenzija do kojih je došlo zbog uređenja pešačke zone u Kosovskoj Mitrovici. Sa Stoltenbergom su se danas u… »

Uprava carina raspisala konkurs za prijem novih zaposlenih

Nova ekonomija 03.02.2017
Uprava carina objavila je danas konkurs za prijem u radni odnos na neodređeno vreme 24 lica za popunjavanje 19 radnih mesta u Upravi. Konkurs je raspisan za šest radnih mesta u centrali Uprave na Novom Beogradu i po jedno radno mesto u carinarnicama… »

Miščević: Za Srbiju mogu biti vrlo korisni programi i fondovi EU

Nova ekonomija 03.02.2017
Šefica pregovaračkog tima Srbije o članstvu u Evropskoj uniji (EU) Tanja Miščević rekla je danas da iskustva Poljske i Hrvatske u korišćenju fondova i programa EU mogu biti vrlo korisna za Srbiju i istakla značaj programa Horizont 2020 i Kozme za… »

SPC u svojim radnjama prodaje šampone, parfeme, žestoka pića i to bez PDV-a

Nova ekonomija 03.02.2017
Roba koja se prodaje u radnjama Srpske pravoslavne crkve, za razliku od svih drugih, nije u sistemu PDV-a, pokazalo je istraživanje Insajdera. Tako je moguće da crkvene radnje pored predmeta za bogosluženje, bez obračunatog PDV-a, prodaju i… »

Najboljim privrednicima i brendovima dodeljene nagrade Najbolje iz Srbije

Nova ekonomija 03.02.2017
Plazma, Nektar, Meriks i Ikstrim intimo (Extreme), kao i NIS petrol, Premia i Bio Panon u kategoriji proizvodna dobra i poslovne usluge, osvojili su nagrade "Najbolje iz Srbije", koje dodeljuje Privredna komora Srbije (PKS) i Ministarstvo trgovine… »

Ditman: U Srbiji posluje više od 350 kompanija iz Nemačke

Nova ekonomija 03.02.2017
U Srbiji posluje više od 350 kompanija iz Nemačke koje su otvorile oko 35.000 radnih mesta i uložile 1,8 milijardi evra od 2000. godine, rekao je danas nemački ambasador u Srbiji Aksel Ditman. "To je jedan aspekt nemačkih ulaganja i investicija, a s… »

Cene goriva u Srbiji skaču skoro svake nedelje za po dinar

Nova ekonomija 03.02.2017
Vozači u Srbiji su u januaru bili suočeni sa stalnim poskupljenjima, skoro svake sedmice po jedan dinar zbog skoka cena sirove nafte i pada dinara prema evru. Trenutno, cena goriva na benzinskim pumpama se kreće do 149 dinara po litru za bezolovni… »

PKS: Na sajmu u Moskvi 12 kompanije iz Srbije

Nova ekonomija 03.02.2017
Na međunarodnom sajmu prehambenih proizvoda u Moskvi "Prodekspo" od 6. do 10. februara svoju robu izlagaće 12 kompanija iz Srbije, saopštila je PKS. Na sajmu izlažu Fruvita, Hladnjača Inter fud, ITN grupa, Brend Naša, Kuč kompanija, Master frigo… »