Izvor: SEEbiz arhiva vesti 03.02.2017

Vučić: Srbiji najmanje odgovara podizanje tenzija oko Kosova

SEEbiz 03.02.2017
BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić je pozvao EU da kaže da li govori istinu o pregovorima u Briselu i rekao da Srbiji najmanje odgovara podizanje tenzija oko Kosova. Odgovarajući na pitanje B92 o tome da li je na stolu bilo priznanje Kosova rekao da… »

Beogradska berza: Rast prometa zahvaljujući obveznicama

SEEbiz 03.02.2017
BEOGRAD - Poslednji trgovački dan u sedmici doneo je pad tržišta, uz odličan ukupan promet zahvaljujući državnim obveznicama. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 917,2 miliona RSD (7,4 miliona EUR), dok je indeks BELEX15 zaustavio višednevni rast… »

Scott: Srbija i Kosovo da se vrate za pregovarački sto

SEEbiz 03.02.2017
BEOGRAD - Ambasador SAD u Srbiji Kyle Scott izjavio je danas da je za Beograd i Prištinu bitno da se vrate za pregovarački sto i da pregovorima nastave put stabilizacije odnosa. Scott je na pitanje novinara kako ocenjuje bezbednosnu situaciju na Kosovu… »

Otvoren Saint Ten, Beograd dobio još jedan luksuzan hotel

SEEbiz 03.02.2017
BEOGRAD - Hotel "Saint Ten" sa pet zvezdica koji ima 56 soba i apartmana otvoren je u centru Beogradu, u Ulici svetog Save. Investitor hotela je biznismen Miroslav Micić. On je rekao da je hotel "Saint Ten" izgradjen po ugledu na svetske butik hotele sa… »

Azijska tržišta: Indeksi pali, Kina povećala kamatne stope

SEEbiz 03.02.2017
TOKIO - Na azijskim burzama u petak su cijene dionica pale, ponajviše u Kini jer je tamošnja središnja banka neočekivano povećala kratkoročne kamatne stope. Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks u 7,00 sati bio gotovo nepromijenjen u odnosu na jučer… »

Stagnacija indeksa na Wall Streetu, investitori oprezni prema Trumpu

SEEbiz 03.02.2017
NEW YORK - Na Wall Streetu su u četvrtak najvažniji indeksi bilježili tek blage oscilacije, dok investitori s oprezom prate najnovije izjave predsjednika Donalda Trumpa o trgovini i politikama koje namjerava provoditi. Njujorški Dow Jones indeks… »

Stephen Bannon, čovjek s najvećim utjecajem na Trumpa

SEEbiz 03.02.2017
NEW YORK - Profesionalni vojnik, bankar, urednik portala Breitbard - Stephen Bannon bi već sada mogao napisati zanimljivu autobiografiju. Iduće poglavlje će biti još zanimljivije, jer on ima veliki utjecaj na Donalda Trumpa. 1. On sebe stvarno zove… »

Kopaonik: Zatvaranje lokala u jeku sezone

SEEbiz 03.02.2017
BEOGRAD - U jeku turističke sezone, kada na Kopaoniku boravi 15.000 gostiju, Poreska uprava zatvorila je jedanaest kafea i restorana. U zavisnosti od toga da li je to prvi ili ponovljeni prekršaj lokali neže raditi jednu ili dve nedelje - do kraja… »

Država izdala dvije obveznice vrijedne 8,5 milijardi kuna uz povijesno najniži prinos

SEEbiz 03.02.2017
ZAGREB - Ministarstvo financija realiziralo je u petak na domaćem tržištu kapitala dva izdanja obveznica u ukupnom iznosu od 8,5 milijardi kuna, uz iznimno povoljne uvjete financiranja što se zahvaljuje dva i pol puta većoj potražnji u odnosu na… »

U SAD-u u siječnju otvoreno gotovo 230.000 novih radnih mjesta

SEEbiz 03.02.2017
WASHINGTON - U Sjedinjenim je Državama u siječnju neto otvoreno gotovo 230 tisuća novih radnih mjesta, najviše u četiri mjeseca, zahvaljujući osjetno pojačanom zapošljavanju u graditeljstvu i maloprodaji, pokazale su u petak prve procjene… »