Nauka & Tehnologija arhiva vesti 03.02.2017

Gmail uvodi veliku promenu 13. februara

B92 03.02.2017
Gmail će od 13. februara blokirati atačmente koji sadrže JavaScript, kako bi sprečili napade malverom. Zbog blokade datoteka s ekstenzijom .js, svaki put kad pokušate da učitate JavaScript u Gmail, dobićete upozorenje. Iz Google-a upozoravaju da… »

Ovako će pametni telefoni izgledati u budućnosti

Press 03.02.2017
Dizajn telefona uglavnom je uvek isti, a tokom godina najveći broj telefona imao je pravougaoni oblik. foto: b92.net Međutim, dizajneri Filip Stark i Džerom Olivet otišli su korak dalje i odlučili se za vrlo jedinstven koncept telefona koji nosi… »

"Nisam ja izumeo digitalnu kameru da biste vi slikali selfije"

B92 03.02.2017
Majkl Tomset žali što je napravio prvu digitalnu kameru. Tokom primanja najveće nagrade za dostignuća na području tehnologije priznao je da mrzi selfije... Jedan od pronalazača digitalne kamere dr Majkl Fransis Tomset je svojim izumom zaslužan za… »

Jovanov: Jeremić pljunuo na svoj narod, podržao Tačija!

Pravda 03.02.2017
otpredsednik GO SNS Milenko Jovanov optužio je predsednika CIRSD-a Vuka Jeremića da je poslednjom izjavom pljunuo na svoj narod i podržao Tačija i Mustafu. - Samo mali čovek, pun mržnje i kompleksa, poput Vuka Jeremića, može u veoma teškoj i… »

„Epl” će proizvoditi „ajfone” u Indiji

Politika 03.02.2017
Nju Delhi – Američki „Epl” će krenuti sa proizvodnjom „ajfona” u Indiji ove godine, pošto kompanija nastoji da iskoristi snažan rast indijske srednje klase budući da prodaja u Kini usporava, izjavio je jedan funkcioner lokalne uprave u… »

"Mrzim selfije": Tvorac digitalne kamere kaže da danas žali zbog svog izuma

Srbija danas 03.02.2017
"Selfiji su nepotrebni", kaže Majkl Tompset. Jedan od ljudi koji su najzaslužniji za nastanak digitalne kamere, dr Majkl Tompset svojim izumom je omogućio popularizaciju selfija - da njega nije bilo, nanašnji svet bi svakako izgledao puno drugačije… »

Dosadile vam "cigle"? Telefoni će u budućnosti izgledati sasvim drugačije! (video)

Srbija danas 03.02.2017
Prototip već pripremaju. Dizajn telefona uglavnom je uvek isti, a tokom godina najveći broj pametnih telefona imao je pravougaoni oblik. Međutim, dizajneri Filip Stark i Džerom Olivet otišli su korak dalje i odlučili se za vrlo jedinstven koncept… »

Časnoj sestri prete smrću jer je javno izjavila da Marija nije bila devica

Radio 021 03.02.2017
Časna sestra Lucija Keram dobila je brojne pretnje smrću jer je javno izjavila da je Marija vrlo verovatno spavala s Josifom, te da nije bila devica. Sestra Lucija je popularna u Španiji i ima više od 183.000 pratilaca na Tviteru. U nedelju se… »

Nedeljom ujutru se najčešće ima seks, ponedeljkom retko

Radio 021 03.02.2017
Anketa sprovedena u Velikoj Britaniji povodom Dana zaljubljenih pokazala je da je "pravo" vreme za vođenje ljubavi nedelja ujutru, oko 9 časova, što je zapravo najčešći odgovor bio, dok je "najpopularniji" dan za seks subota. Jedno od postavljenih… »

Koliko puta godišnje idemo zubaru?

Radio 021 03.02.2017
Šveđani i Kiprani lekaru idu manje od tri puta godišnje u proseku, građani Srbije čekaju ispred ordinacija osam, a Slovaci i Mađari više od deset puta godišnje. Evropska statistička služba objavila je da je u 2014. godini prosečan broj poseta… »