Izvor: N1 Info arhiva vesti 05.02.2017

Srušen zid u Kosovskoj Mitrovici, uskoro nova konstrukcija

N1 Info 05.02.2017
Uz pojačano prisustvo pripadnika Kosovske policije i veliko interesovanje medija, srušen je zid kod mosta na Ibru u severnoj Kosovskoj Mitrovici. Na terenu su bila dva bagera, a sve je proteklo mirno. Gradonačelnik Kosovske Mitrovice Goran Rakić… »

Sudar u Apatinu - jedna osoba stradala, troje teže povređeno

N1 Info 05.02.2017
Jedna osoba je danas poginula, tri su teže povređene a jedna lakše u sudaru na Somborskom putu u Apatinu. Kako piše Blic, sudarili su se vozilo Hitne pomoći i putničko vozilo. Prema nezvaničnim informacijama, kako piše Blic, poginula je osoba koja… »

Uništena bomba na gradilištu "Beograda na vodi"

N1 Info 05.02.2017
Avionska bomba iz Drugog svetskog rata, koja je nađena tokom izgradnje "Beograda na vodi" u Savskoj ulici u Beogradu, uništena je. Izvor: N1 Bombu su uništili pripadnici Sektora Ministarstva unutrašnjih poslova za vanredne situacije, a prethodno su se… »

Danas: Saša Janković 7. februara podnosi ostavku

N1 Info 05.02.2017
Zaštitnik građana Saša Janković podneće u utorak 7. februara ostavku na funkciju ombudsmana i zvanično početi pripreme za izbornu kampanju pred predsedničke izbore, saznaje Danas. Ostavci će prethoditi prijem u Palati Srbija koji se održava… »

Mihajlović: Izgradnja gondole na Zlatiboru mora po zakonu

N1 Info 05.02.2017
Ministarstvo građevinarstva podržava gradnju gondole na Zlatiboru, ali sve mora da se radi po zakonu, i zato je poziv predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića na radnu akciju radi izgradnje gondole, za koju nisu ni podneli zahtev za izdavanje… »

Relikti rata: U Beogradu se krije još zaboravljenih bombi

N1 Info 05.02.2017
Na gradilištu "Beograda na vodi" jutros u 9 sati i 20 minuta uspešno je uništena avio bomba zaostala iz Drugog svetskog rata. Posledica po okolne objekte i građane nije bilo. Stručnjaci kažu da ima još takvih zaostalih relikta rata, ali da se ne… »

Rekordna zagađenost vazduha - u Skoplju gore nego u Pekingu

N1 Info 05.02.2017
U skopskoj opštini Karpoš izmerena je rekordna zagađenost vazduha, čak 30 puta iznad dozvoljene, preneli su lokalni mediji. Kako se navodi, sinoć je u Karpošu nivo otrovnih kancerogenih PM 10 čestica dostigao nivo od 1219 mikrograma u kubnom metru… »

Subotica dobija dispanzer za decu migrante

N1 Info 05.02.2017
Šef radne grupe za migracije u Subotici Milimir Vujadinović najavio je da će nemačka organizacija ASB, koja je izgradila Prihvatni centar za migrante u ovom gradu, finansirati radove na dogradnji ambulante i Doma zdravlja za decu migrante i lokalno… »

Zagreb: Zahtev za rehabilitaciju glavnog zagovornika NDH

N1 Info 05.02.2017
Županijski sud u Zagrebu, koji je nadležan za presude iz vremena komunizma, odlučivaće o reviziji postupka protiv Filipa Lukasa, dugogodišnjeg predsednika Matice hrvatske, koji se smatra zagovornikom ustaške države, a koji je pre 72 godine u… »

Zorana Mihajlović najavljuje kupovinu dva ledolomca

N1 Info 05.02.2017
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da šteta zbog leda tokom januara iznosi 1,4 miliona evra i najavila da će Srbija nabaviti dva ledolomca preko Elektroprivrede Srbije, kojoj su najneophodniji zbog… »