Izvor: SEEbiz arhiva vesti 05.02.2017

Migovi iz Rusije stižu do aprila na remont u Batajnicu

SEEbiz 05.02.2017
BEOGRAD - Šest "migova 29" koje je Rusija poklonila Srbiji stići će idućeg meseca ili najkasnije u aprilu u Vazduhoplovni remontni zavod "Moma Stanojlović" u Batajnici, gde će biti remontovani, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu odbrane. Remont i… »

Vučić: Srbi u Crnoj Gori nisu manjina

SEEbiz 05.02.2017
PODGORICA - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbi u Crnoj Gori nisu manjina, već zajednica, prenose crnogorski mediji. Vučić je podgoričkom listu "Dan" kazao da je pre dva dana, tokom posete premijera Crne Gore Duška Markovića… »

Građani Crne Gore drže u bankama 1,51 milijardi eura

SEEbiz 05.02.2017
PODGORICA - Banke su na kraju novembra prošle godine odobrile kredite od ukupno 2,45 milijardi eura, što je 2,2 odsto manje nego u oktobru, a 2,7 odsto manje nego u novembru 2015. godine. Odnos između kredita i depozita u novembru je bio niži nego u… »

Šteta od leda na rekama i železnici 1,4 miliona evra

SEEbiz 05.02.2017
BEOGRAD - Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da šteta zbog leda tokom januara iznosi 1,4 miliona evra i najavila je da će Srbija nabaviti dva ledolomca preko Elektroprivrede Srbije, kojoj su… »

Janković u utorak podnosi ostavku

SEEbiz 05.02.2017
BEOGRAD - Zaštitnik građana Saša Janković podneće u utorak ostavku na funkciju ombudsmana i zvanično početi pripreme za predsedničku kampanju, piše Danas. Ostavci će prethoditi prijem u Palati Srbija koji se održava u ponedeljak , gde će biti… »

Prodaja Forda i Nissana u SAD-u iznad očekivanja

SEEbiz 05.02.2017
DETROIT - Prodaja Forda i Nissana je u siječnju nadmašila očekivanja, dok je prodaja General Motorsa (GM) pala u većem obujmu od prognoza, javlja agencija Bloomberg. Isporuka Fordovih automobila i kamioneta pala je za 0,7 posto, dok je Nissanova… »

Rekordni priljev kapitala u Rusiju

SEEbiz 05.02.2017
MOSKVA - Ulaganja u ruske obveznice dostigla su rekord zbog poboljšanja odnosa Rusije i SAD-a i rasta cijena nafte, priopćio je Financial Times. Rogozin prokomentirao najavljeno produljenje antiruskih sankcija EU Trump će raditi zajedno s Moskvom i… »

Italija najveća gubitnica uvođenja eura

SEEbiz 05.02.2017
RIM - Gotovo dva desetljeća od uvođenja jedinstvene europske valute eura, Talijani su kako ocjenjuje Bloomberg, možda najveći ekonomski gubitnici među članicama eurozone. Bruto domaći proizvod (BDP) po glavi stanovnika u Italiji je u proteklih 18… »

Pero Kvesić: Hrvatska ima veliku šansu, ali je vjerojatno neće iskoristiti

SEEbiz 05.02.2017
ZAGREB - Gost današnje emisije Nedjeljom u 2 bio je Pero Kvesić, hrvatski književnik, urednik, novinar i bloger. Bio je glavni urednik Poleta, urednik magazina Humor erotika i autor erotskih priča u magazinu Start. Kvesić je autorski osmislio seriju… »

Anonymousi srušili 10.000 stranica na dark webu

SEEbiz 05.02.2017
NEW YORK - Grupa aktivista i hakera koja tvrdi da je povezana s poznatom skupinom Anonymous objavila je kako je hakirala servis Freedom Hosting II, koji se bavi hostanjem stranica kojima se jedino može pristupiti na dark webu putem TOR-a. Napad na… »