Beograd arhiva vesti 06.02.2017

Napadi uličnih pasa grad koštali 24 miliona

Politika 06.02.2017
Vansudska poravnanja za nadoknadu štete nastale usled napada napuštenih životinja gradski budžet su protekle godine olakšala za 24 miliona dinara, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić, a preneo Tanjug. Na okruglom stolu „Odštetni zahtevi –… »

Horor u Rakovici: Poginuo mladić, udario ga voz

Telegraf 06.02.2017
Nesreća se dogodila u 20:49, a nastradala je mlađa osoba muškog pola. Jedna osoba poginula je sinoć kada je na nju naleteo voz na Železničkoj stanici Rakovica, rekla je Tanjugu portparol Hitne pomoći Nada Macura. NESREĆA KOD MALOG ZVORNIKA: Voz… »

Uplata prvog kvartala godišnjeg poreza na imovinu do 14. februara

Studio B 06.02.2017
Sekretarijat za javne prihode obaveštava poreske obveznike – fizička lica, preduzetnike i pravna lica da je 14. februar rok za uplatu obaveze za prvi kvartal godišnjeg poreza na imovinu za 2017. godinu. Iznos poreske obaveze koju treba izmiriti na… »

Popodnevni špic: Gužve na Brankovom mostu, Gazeli, Takovskoj, Autokomandi...

Blic 06.02.2017
Popodnevni špic je u toku u glavnom gradu, a kako javljaju taksisti najveće gužve su na Brankovom mostu, Gazeli, Autokomandi, Takovskoj... - Veća gužva je u Bulevaru Mihajla Pupina u pravcu ka gradu i na Brankovom mostu i Gazeli ka gradu od… »

Tužna priča o ljudima s kojima se svakog dana vozimo u autobusu

Noizz 06.02.2017
U ovom brzom vremenu, retko razmišljamo o ljudima pored kojih "samo prolazimo". Ali, ako zastanete i pogledate te likove s kojima se svakodnevno susrećete na ulicama, u radnjama, u autobusima, ako ih zaista pogledate, možete na njima pročitati priče… »

Kompjuteri za žene u Sigurnoj kući

Srbija danas 06.02.2017
Gosti su istovremeno korisnicama Sigurne kuće uručili sveže voće i povrće, donaciju JKP „Gradske pijace”. Članovi Gradskog veća Mirjana Milutinović i Dragomir Petronijević, zajedno sa direktorom Centra za socijalno preduzetništvo Miodragom… »

Radovi na vodovodnoj mreži u Barajevu

Studio B 06.02.2017
Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini Barajevo, u utorak, 7. februara, od 6 do 24 sata bez vode će ostati potrošači u selu Ravni Gaj i naseljima Lisović i Beljina, saopštavaju iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”. Za… »

Nezapamćeni akt humanosti: Milica je napustila svoj stan, kako bi mala Olivera imala topao krevet

Kurir 06.02.2017
Olivera Marković (10) dobila je stan u Beogradu na privremeno korišćenje! Milica Ignjatović (35), duboko ganuta okolnostima i teškom životnom pričom male Olivere, odlučila je da Markovićima ustupi na korišćenje stan na Čukarici u kojem… »

Titraj na tapiserijama

Politika 06.02.2017
Tapiserije od ručno bojene vune, smeštene u drvene ramove velikih formata, obogatile su prostor Kulturnog centra „Grad”. Pod ovim krovom izložbu „Titraj” priredili su umetnički i bračni par Emilija Radojičić i Mario Kolarić. Pred publikom… »

A čija je bomba

Politika 06.02.2017
Društvene mreže se usijale od komentara o uništavanju eksplozivne naprave. U nedeljno jutro uništavanje bombe u centru prestonice nije mnogo uznemirilo Beograđane, ali su zato eksplodirale društvene mreže. Kolike pripreme, a puklo ko jača petarda… »