Društvo arhiva vesti 06.02.2017

Najavio ostavku Janković: Moja misija ombudsmana je završena

Kurir 06.02.2017
Zaštitnik građana Saša Janković odbrojava poslednje sate i dane na toj funkciji, a večeras je to i javno potvrdio. "Čuvajmo instituciju zaštitnika građana, trebaće nam, a ja sam svoju misiju ovde završio", poručio je večeras zaštitnik… »

Pažnja pri kupovini hrane-inspekcija našla svašta

Mondo 06.02.2017
Od 1. januara 2016. inspekcija je sa tržišta povukla gotovo 1.000 tona hrane i pića. Od toga je 86,7 tona prehrambenih proizvoda biljnog porekla i 54 tone pića. Foto: Istock/Getty images Nenad Vujović iz Ministarstva poljoprivrede za RTS kaže da su… »

Protest policajaca u NS: Kriminalci u rijalitijima? VIDEO

B92 06.02.2017
Novi Sad -- Više stotina policajaca protestovalo je ispred zgrade novosadskih sudova zahtevajući strože kazne za napade na policajce i brže rešavanje takvih slučajeva. Protest su pokrenuli predstavnici Sindikata srpske policije, koje su danas… »

Ministarstvo odbrane: Zašto se ćutalo o zloupotrebama strelišta i municije

Novi magazin 06.02.2017
Ministarstvo odbrane je povodom odluke Vojnog sindikata da podnese krivičnu prijavu protiv brigadnog generala V.Z. i potpukovnika N.D, osumnjičenih da su osobama iz kriminogene sredine dozvolili da koriste streliše i municiju Vojske Srbije, navelo da… »

Đorđević: FAP, Zastava kamioni i Jumko biće deo Odbrambene industrije

Novi magazin 06.02.2017
Ministar Zoran Đorđević danas je nenjavljeno posetio nekoliko jednica i ustanova Vojske Srbi je i ministarstva u cilju sagledavanja stanja, analize priprema i gotovosti u izvršavanju redovnih zadataka, navodi se u saopštenju minstarstva u kome je… »

Saša Janković povodom 10 godina rada ombudsmana: Građani prepušteni političkoj samovolji

Kurir 06.02.2017
Išli smo korak napred, tri koraka nazad. Napredovali smo samo u deklarativnom prihvatanju nekih savremenih ljudskih prava. Nazadujemo u elementarnim građanskim, socijalno ekonomskim i političkim pravima, na primer slobodi izražavanja ili fer i… »

Vukašin Obradović podneo ostavku na mesto predsednika NUNS

RTV 06.02.2017
BEOGRAD - Dosadašnji predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašin Obradović podneo je ostavku na tu funkciju iz, kako se navodi, ličnih razloga, saopšteno je danas iz tog novinarskog udruženja. Obradović je neopozivu ostavku… »

Ispovest momka rođenog u telu devojke: "Od malih nogu me je mučilo pitanje - kako niko ne primećuje da sam dečak?"

Blic 06.02.2017
Zdravo, ja sam Đura i ja sam dečak. Za mene je rod nešto neopipljivo, duboki unutrašnji doživljaj i svest o sebi koji nikako nije nametnut ili nešto slično. Ovako počinje svoju ispovest Đura Đuričić (29) - mladić rođen u telu devojčice koji… »

Ruska akademija nauka: Homeopatija je lažna nauka

RTS 06.02.2017
Ruska akademija nauka (RAN) zvanično je proglasila homeopatiju lažnom naukom, objavljeno je na sajtu specijalne Komisije RAN za borbu protiv lažnih nauka i falsifikovanih istraživanja. U tekstu memoranduma koji je potpisao direktor Komisije, akademik… »

Roditelji će plaćati paprene kazne ako im je dete nasilno u školi, ali to nisu sve novine zakona

Blic 06.02.2017
Za roditelje čije dete maltretira vršnjake u školi, narušava ugled i čast drugog učenika ili nastavnika nacrt Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja predviđa novčane kazne od 30.000 do 100.000 dinara. Roditelji će ukoliko ove odredbe… »