Izvor: Alo/Svet arhiva vesti 06.02.2017

Dve trećine američkih lovaca ne može da leti!

Alo 06.02.2017
Skoro dve trećine, oko 62 odsto palubnih lovaca američke vojske F/A-18 Hornet i Superhornet, nije u stanju da leti, objavio je američki nedeljnik "Difens njuz". Kako se navodi, oko 27 odsto tih lovaca se nalazi na remontu, dok je 35 odsto na čekanju… »

Ruska akademija nauka: Homeopatija je opasna po zdravlje

Alo 06.02.2017
Ruska akademija nauka (RAS) označila je homeopatsku medicinu kao opasnu po zdravlje i zatražila od Ministarstva zdravlja da obustavi upotrebu homeopatskih lekova u ruskim državnim bolnicama, javljaju danas ruski mediji. Komitet RAS-a utvrdio je da neki… »

Eksplodirala bomba ispod automobila policajca!

Alo 06.02.2017
U Stokholmu je aktivirana eksplozivna naprava postavljena ispod privatnog automobila čiji je vlasnik policajac, saopštile su danas vlasti koje su izrazile zabrinutost zbog sve većeg nasilja protiv službenika za očuvanje javnog reda i mira. Niko nije… »

Evakuacija 60.000 stanovnika Soluna

Alo 06.02.2017
Vlasti u Solunu će evakuisati 60.000 stanovnika iz svojih domova da bi mogli bezbedno da deaktiviraju pronađenu neeksplodiranu bombu iz Drugog svetskog rata. Evakuacija stanovništva iz Soluna planirana je za nedelju, i ljudi koji žive dva kilometara… »

EU danas kao SFRJ pred raspad!

Alo 06.02.2017
Sa nacionalističkim smutnjama, ekonomskom krizom i podelama, Evropska unija danas, 25 godina posle potpisivanja sporazuma u Mastrihtu, liči na Jugoslaviju krajem 1980-ih, piše danas "Dojče vele", uz ocenu da se EU mora osposobiti da zaista složno… »

Jak zemljotres pogodio Indiju!

Alo 06.02.2017
Zemljotres jačine 5,6 stepeni Rihterove skale pogodio je danas severnu indijsku državu Utarančal, saopštio je Američki geološki zavod. Kako navode lokalni mediji, potres se osetio i u drugim delovima na severu zemlju, uključujući i prestonicu Nju… »

Škoti glasaju protiv Bregzita

Alo 06.02.2017
Škotska Vlada pokušaće da ukaže na nezadovoljstvo planom britanskog premijera Tereze Mej za izlazak iz EU, a sutra će u parlamentu biti održano neobavezujuće glasanje za odbijanje pokretanja člana 50 Lisabonskog ugovora. Na referendumu, održanom… »

Buknuo požar u zgradi opere

Alo 06.02.2017
Veliki požar izbio je u tek otvorenoj zgradi opere u Kuvajtu. Požar koji je izbio u velikom kompleksu u kojem se nalazi nedavno otvorena kuvajtska Opera, savladan je, saopštilo je odeljenje za civilnu odbranu. U požaru nije bilo povređenih, navodi se… »

Sneg obeleo Emirate (VIDEO)

Alo 06.02.2017
Nesvakidašnje vremenske prilike zadesile su Ujedinjene Arapske Emirate. Tokom vikenda u emiratu Dubai duvao je vetar brzine 65 km/h, zbog čega su zatvorene brojne saobraćajnice, dok su u Ras Al-Kaimahu zabeležene snježne padavine. Nacionalna… »

Socijaldemokrate bi potukle Merkelovu

Alo 06.02.2017
Nemačka Socijaldemokratska partija (SPD) potukla bi konzervativce nemačke kancelarke Angele Merkel kada bi izbori bili održani danas, pokazuju rezultati najnovije ankete, što pokazuje da stranka levog centra i dalje dobija zamajac nakon što je za… »