Izvor: B92/Politika arhiva vesti 06.02.2017

Hteo oružje za OVK i podelu KiM, a sad bi "razmenu zemlje"

B92 06.02.2017
Republikanski kogresmen Dejna Rorbaher je uzdrmao političku javnost u Srbiji, posle objavljivanja vesti da je pisao predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću. Pisanje dnevnog lista Blic o tome je potom demantovano u Večernjim novostima, ali se zbog… »

"Za Srbiju u EU – 47 odsto građana, 29 protiv"

B92 06.02.2017
Članstvo u EU bi na referendumu podržalo 47 odsto građana Srbije, dok bi 29 odsto glasalo protiv, saopštila je Kancelarija za evropske integracije. Ako bi sutra bio održan referendum sa pitanjem "Da li podržavate učlanjenje naše zemlje u EU?" 47… »

"Rade već sa 15 a mi izgubimo trećinu radnog veka"

B92 06.02.2017
Beograd -- Dualno obrazovanje znači suštinsku dubinsku i stratešku promenu Srbije, našeg načina razmišljanja i naše budućnosti, rekao je premijer Aleksandar Vučić u PKS. Na skupu o dualnom obrazovanju Vučić je rekao da se kod nas izgubila… »

Martinović francuskim poslanicima: Očekujemo izručenje

B92 06.02.2017
Beograd -- Predsednik Poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović rekao je francuskim poslanicima da Srbija očekuje od Francuske da izruče Ramuša Haradinaja. Martinović je razgovarao sa poslanicima Narodne skupštine Francuske Pjer-Iv Le Bornjom i… »

Mogerini: Konačno ohrabrujuće vesti iz Kosovske Mitrovice

B92 06.02.2017
Brisel -- Visoka predstavnica EU Federika Mogerini izjavila je da su iz Kosovske Mitrovice tokom vikenda "konačno pristigle ohrabrujuće vesti". U izjavi pre početka sastanka ministara spoljnih poslova EU u Briselu šefica evropske diplomatije je ujedno… »

Utvrđena lista kandidata za članove REM

B92 06.02.2017
Beograd -- Skupštinski Odbor za kulturu i informisanje utvrdio je listu od šest kandidata za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije. Lista je utvrđena na predlog poslaničkih grupa SNS, DJB i DS. Svaka od tih poslaničkih grupa… »

"Bez novog zida, gradimo strukturu sa novim dizajnom"

B92 06.02.2017
Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić rekao je za TV Dukađini da neće biti novog zida u okviru projekta revitalizacije mosta na Ibru. "Dogovorili smo se da srušimo zid i izgradimo novu strukturu sa novim dizajnom. O tome su se saglasili svi… »

"Janković mora da podnese ostavku, Vučić ne bi morao"

B92 06.02.2017
Bivši sudija Vrhovnog suda Zoran Ivošević kaže da Saša Janković mora da podnese ostavku na mesto zaštitnika građana zbog kandidature za predsednika Srbije. On je istakao da premijer Aleksandar Vučić to ne bi morao da učini ako se kandiduje, ali… »

Veselji: Uskoro kosovska vojska, investiraćemo u oružje

B92 06.02.2017
Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji je izneo tvrdnju da će kosovska vojska biti uskoro formirana. On smatra da je važno investiranje u oružane snage i to u saradnji sa međunarodnom zajednicom, prenose prištinski mediji. "Proces odlučivanja… »

DS: Realnost mnogo gora nego što vlast prikazuje

B92 06.02.2017
Beograd -- Demokratska stranka navodi da je životni standard najvažniji kriterijum za ocenjivanje rada svake vlade i da je vlada Aleksandra Vučića pala i na tom "ispitu". "Građane je ponovo udario novi talas poskupljenja i povećanja akciza, koji je… »