Izvor: Beta/Politika arhiva vesti 06.02.2017

Vučiću nije jasno zašto nije primenjen prethodni sporazum

Beta 06.02.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je postizanjem sporazuma o uredjenju prostora kod mosta na Ibru u Kosovskoj Mitrovici sačuvan mir, i da su Srbi dobili sve što su tražili, ali da mu nije jasno zbog čega nije primenjen prethodni… »

Mogerini pohvalila razvoj događaja u Mitrovici

Beta 06.02.2017
Visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini obavestila je danas šefove diplomatija EU o toku dijaloga Beograd - Priština i saopštila da je došlo do "obrabrujućeg razvoja dogadjaja u Mitrovici" na Kosovu pošto je uklonjen jedan zid i time… »

Vučić ne mora da podnese ostavku ako se kandiduje za predsednika

Beta 06.02.2017
Bivši sudija Vrhovnog suda Zoran Ivošević izjavio je danas da Saša Janković mora da podnese ostavku na mesto zaštitnika gradjana zbog kandidature za predsednika Srbije, dok premijer Aleksandar Vučić to ne bi morao da učini ako se kandiduje, ali… »

'Gojković da služi interesima parlamenta a ne Vučića'

Beta 06.02.2017
Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović pozvao je danas predsednicu Narodne skupštine Maju Gojković da "prestane da služi interesima Aleksandra Vučića i Vlade Srbije" i da zakaže "bar jednu" sednicu parlamenta posvećenu nekoj od aktuelnih tema… »

Sledi sedma predsednička trka za 17 godina

Beta 06.02.2017
Predsednički izbori 2017. godine biće sedmi od 2000. godine, a 11. od uvodjenja višestranačkog sistema u Srbiji 1990. godine. Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković treba da raspiše predsedničke izbore do početka marta, odnosno 90 dana pre… »

Jeremić bi mogao biti pomiritelj podeljenih Srba na Kosovu

Beta 06.02.2017
Šefica novoformiranog poslaničkog kluba "Za spas Srbije - Nova Srbija" Sanda Rašković Ivić izjavila je da bi predsednički kandidat Vuk Jermić mogao da bude pomiritelj podeljenih Srba na Kosovu i Metohiji. "Vuk Jeremić tek treba da iznese svoj plan… »

Stamatović traži da Nikolić danas podnese ostavku

Beta 06.02.2017
Kandidat za predsednika Srbije Milan Stamatović pozvao je aktuelnog predsednika Tomislava Nikolića da već danas podnese ostavku zbog rušenja zida kod mosta na Ibru koji odvaja severni od južnog dela Kosovske Mitrovice. U pisanoj izjavi Stamatović je… »