Izvor: Danas/Politika arhiva vesti 06.02.2017

Vučić: Dogovor oko mosta na Ibru postignut dva puta

Danas 06.02.2017
Dogovor oko mosta preko Ibra u Kosovskoj Mitrovici je postignut i 8. decembra i prošle nedelje u Briselu i nije mi jasno zašto ta stvar nije odmah završena, izjavio je danas predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić. On je poručio da ne veruje ništa… »

Put Srbije u EU podržava 47 odsto građana

Danas 06.02.2017
Ukoliko bi se u Srbiji sutra održao referendum o ulasku Srbije u Evropsku uniju, 47 odsto građana bi glasalo “za”, a protiv bi bilo 29 odsto, pokazuje poslednje istraživanje vladine Kancelarije za evropske integracije, rađeno u decembru. To je… »

Vučić: Sistem uspostavljen da se ništa ne menja

Danas 06.02.2017
Srbija neće moći da obezbedi dugoročni održivi razvoj bez promena u sistemu obrazovanja i prihvatanja tih promena, izjavio je danas predsednik Vlade Aleksandar Vučić. Kod nas i dalje ne postoji svest da treba nešto da saznajemo, a ceo sistem… »

Martinović: Izručiti Haradinaja

Danas 06.02.2017
Zakoni se u Skupštini Srbije ne donose formalno i radi otvaranja pregovaračkih poglavlja sa Evropskom unijom, već radi građana Srbije, poručili su danas poslanici Srpske napredne stranke. Oni su izrazili nadu da će francusko pravosuđe izručiti… »

Saša Janković sutra podnosi ostavku

Danas 06.02.2017
Zaštitnik građana Saša Janković podneće u sutra 7. februara ostavku na funkciju ombudsmana i zvanično početi pripreme za izbornu kampanju pred predsedničke izbore, saznaje Danas. Ostavci će prethoditi prijem u Palati Srbija koji se održava… »

Predsednik Srbije glavni junak parodične igrice "Tomovača"

Danas 06.02.2017
Aplikaciju "Tomovača" do sada je preuzelo više od 30.000 korisnika a među korisnicima na Gugl pleju dobila je najveće ocene i samo pohvalne komentare. Nova igrica za pametne telefone "Tomovača", čiji je glavni junak predsednik Srbije Tomislav… »

Tepić: Čanak želi da se kandiduje

Danas 06.02.2017
Poslanica i doskorašnja članica Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Marinika Tepić izjavila je danas da neće vratiti mandat stranci. Ona je takođe rekla i da lider LSV Nenad Čanak želi da se kandiduje za predsednika Srbije, ali da vidi da su… »

Marinika Tepić: Očekujem da se Liga vrati na pravi put

Danas 06.02.2017
*Niko živ u Srbiji ne zna kojih će sve izbora biti *Čankova kandidatura ne može ništa da promeni. Sliku svake države, pa tako i naše, najpre boji vlast u njoj, dobra ili loša, a ova naša je loša i sa previše fleka. Na putu do slobode i smene… »

Čankova kandidatura smanjuje šanse Vučiću

Danas 06.02.2017
*Klačar: Ti kandidati bi samo uz dobru, aktivnu i motivišuću kampanju mogli da izvedu na birališta one koji su neopredeljeni ili pak oni koje su proteklih godina bili apstinenti i time doprinesu većoj izlaznosti na kojoj bi neko od njih mogao da… »

Nikolić ne ide u Sarajevo ako BiH podigne tužbu za genocid

Danas 06.02.2017
*Ukoliko se poseta predsednika Nikolića, ipak realizuje, sagovornici Danasa bliski kabinetu Bakira Izetbegovića, člana Predsedništva Bosne i Hercegovine, kažu da će se predstavnik Bošnjaka "verovatno videti sa predsednikom Srbije", ali dovode u… »