Izvor: Dnevnik/Svet arhiva vesti 06.02.2017

Dojče vele: EU danas kao Jugoslavija uoči raspada

Dnevnik 06.02.2017
S nacionalističkim smutnjama, ekonomskom krizom i podelama, Evropska unija danas, 25 godina posle potpisivanja sporazuma u Mastrihtu, liči na Jugoslaviju. krajem osamdesetih godina prošlog veka, piše „Dojče vele”, uz ocenu da se EU mora… »

Dogovor CDU/CSU: Merkelova kandidat za kancelara

Dnevnik 06.02.2017
MINHEN: Vladajuća nemačka koalicija CDU/CSU postigla je dogovor da Angela Merkel bude njihov kanidat za kancelara na izborima 24. septembra, bez obzira na različite stavove o rešavanju izbegličke krize, javlja Rojters. Hrišćansko-demokratska unija… »

Gaza: Izraelci pucali na teritoriju Hamasa zbog rakete

Dnevnik 06.02.2017
GAZA: Izraelska vojska pucala je na objekte Hamasa u Gazi nakon što je danas u Izraelu eksplodirala raketa koja je lansirana sa teritorije Hamasa, a nije bilo izveštaja o žrtvama, prenosi AP. Sirene su jutros u delovima južnog Izraela upozorile na… »

Snažan zemljotres pogodio delove Kolumbije

Dnevnik 06.02.2017
BOGOTA: Snažan zemljotres, jačine 5,7 stepeni po Rihterovoj skali, potresao je danas delove Kolumbije. Epicentar potresa bio je u jugoistočnoj oblasti Huila, a osetio se čak i u prestonici Bogoti, gde su zaposleni koji rade u kancelarijama evakuisani… »

Fijon: Nisam kršio zakon, nastavljam predsedničku trku

Dnevnik 06.02.2017
PARIZ: Francuski predsednički kandidat desnog centra Fransoa Fijon negirao je danas da je nezakonito postupio u skandalu u čijem se središtu našao zbog medijskih navoda. da je supruzi i deci obezbedio pozamašne zarade za nepostojeće političke… »

Severna Koreja preti nakon vežbi Japana, SAD i Južne Koreje

Dnevnik 06.02.2017
SEUL: Severna Koreja optužila je danas Južnu Koreju, SAD i Japan da sprovode vojne vežbe sa ciljem napada na tu komunističku državu, preteći da će izvršiti odmazdu, javlja južnokorejska agencija Jonhap. Pretnju su preneli severnokorejski mediji… »

Vijesti: Svaki peti DNK u Crnoj Gori negira očinstvo

Dnevnik 06.02.2017
PODGORICA: Svaka peta DNK analiza u Crnoj Gori negira očinstvo, odnosno dokazuje da pretpostavljena osoba nije otac deteta, pišu podgoričke Vijesti. To je, prema rečima direktora Poliklinike Filipović Mladena Filipovića, i statistika drugih… »

Lavrov: Iran nije povezan sa ID

Dnevnik 06.02.2017
MOSKVA: Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da se ispostavilo da Iran nikada nije ni koji način bio povezan sa Islamskom državom. ili terorističkom grupom Džabat al Nusrom, prenosi Tas s. "Već dugo žlimo da stvorimo… »