Izvor: EurActiv arhiva vesti 06.02.2017

Članstvo u EU podržava blizu polovine građana Srbije

EurActiv 06.02.2017
Članstvo u EU bi na referendumu podržalo 47% građana Srbije, dok bi 29% glasalo protiv, saopštila je 6. februara Kancelarija za evropske integracije. U odnosu na jun prošle godine porasli su i podrška građana i procenat onih koji su protiv… »

NUNS i NDNV: Ne sme se dozvoliti diskriminacija kod konkursnog sufinansiranja

EurActiv 06.02.2017
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) zatražili su 6. februara od Ministarstva kulture i informisanja da javno saopšti na osnovu izmene kog pravnog akta televizije više neće imati "ograničenje… »

Druga letnja škola o energetici

EurActiv 06.02.2017
Otvoreni regionalni fond za jugoistočnu Evropu - Energetska efikasnost (ORF-EE), koji implementira Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit - GIZ), zajedno sa Energetskom zajednicom (EnC)… »

Le Pen i Makron krenuli u kampanju iz Liona

EurActiv 06.02.2017
Kandidatkinja francuske krajnje desnice u predsedničkoj trci Marin Le Pen ukazala je na prvom predizbornom skupu na opasnost "dva totalitarizma" - globalizacije i islamskog fundamentalizma, pozivajući Francuze i sa levice i sa desnice da joj se… »

Povlačenje sporne uredbe nije umirilo Rumune

EurActiv 06.02.2017
Odluka rumunske vlade da povuče spornu uredbu o ublažavanju kazni protiv korupcije nije umirila Rumune i uverila ih u spremnost vlade da se bori protiv korupcije. Oko pola miliona građana je 5. februara uveče izašlo na ulice rumunskih gradova… »